Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Rolling Round


‘Rollenderwijs’ ervaren wat niets doen inhoudt.

Informatie


Niks doen - Ontspannen - Genieten

12 - 14 jaar

6 - 20 jongeren

Halve dag

Afhankelijk van de rollende activiteiten die worden gekozen.

Nabespreking


De begeleider licht kort knaltip ‘Tijd voor mezelf’ toe en legt de link met www.noknok.be. De focus bij de toelichting ligt jezelf ontspannen en tijd voor jezelf nemen. Laat jongeren dan een woordenketting maken. Elk nieuw woord moet beginnen met de laatste letter van het vorige woord en moet passen binnen de knaltip ‘Tijd voor mezelf’.

Als de link met de knaltip voor iemand niet duidelijk is, mag hij of zij de woordenketting onderbreken om een toelichting te vragen. Vervolgens ga je door met de woordenketting.

Verloop


Jongeren vinden het vaak leuk om te hangen, lui te zijn en niks te doen. Anderen vinden dat natuurlijk ook maar niets. In dit spel is de opdracht om een hele namiddag te blijven liggen. De eerste vijf minuten is dit misschien wel lachen. Maar dan wordt het wellicht saai en beginnen de problemen: ik moet naar het toilet, mijn fiets is nog niet op slot. Dan moet je al die dingen al liggend en rollend uitvoeren. Met nog wat extra impulsen van de begeleider (op uitstap gaan al rollend, yoghurt eten al rollend, roltikkertje, rolvoetbal,…) wordt dit een maffe namiddag.