Je bent niet alleen! Gloria Monserez (19)


Terug naar overzicht

Het is zo belangrijk om te praten & te luisteren naar elkaar

Ketnet-wrapper Gloria Monserez (19) roept jongeren op om in deze moeilijke coronatijden openlijk te praten over hun problemen en te luisteren naar elkaar. In het tv-programma “Vandaag” sprak ze zelf openhartig over de onzekerheid en de uitzichtloosheid die ze als jongere ervaart in deze coronatijden. “Ik hoop dat we na deze coronacrisis niet vergeten hoe belangrijk de nabijheid is van mensen zowel in het onderwijs als in het leven. Want je hebt dat nodig als persoon, hoe oud je ook bent.”

Lees het volledige artikel op https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/11/oproep-gloria.

3 luistertips van Awel


Nood aan een babbel?

Je hoeft je niet tegenover ‘Jan en alleman’ kwetsbaar op te stellen. Kies enkel de persoon/personen uit die je vertrouwt met je verhaal. Neem bijvoorbeeld een goede vriend(in), één van je ouders, een broer of zus, een leerkracht, een sportcoach, … in vertrouwen en vertel hen wat er in je hoofd omgaat.

En onthoud: iedereen voelt zich weleens slecht, twijfelt aan zichzelf of is teleurgesteld in anderen. En dat is dik oké, dat is zeer menselijk. De kans is dus groot dat als jij je verhaal doet, dat anderen zich erin herkennen en ook gelijkaardige zaken hebben meegemaakt.

Zit je met vragen? 

Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be. +18'ers vinden bij Tele-onhaal een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be.

18 november 2020