noknok monster

School


verdrietig

Hoi

Ik zit op school in het 5de leerjaar in Hasselt mijn hele jeugd zit ik daar al en ik ga verhuizen naar Herentals in februari en ik heb het daar heel moeilijk mee en de juf weet het wel da ik da een beetje moeilijk heb maar nie zo moeilijk en ik kan nooit slapen en ik haat wiekents en vakantie s ik heb Sints dit jaar plots faalangst en ik haal superslechte punte en ik durf da nie te zeggen tegen mijn juf en ik heb het super moeilijk in mijn klas ik kan amper volgen

Bedankt om het te lezen

Reacties ―

"Dat 'nieuwe' gaat voorbij"

Toen ik voor de eerste keer naar een nieuwe school ging, hoopte ik ook dat het wat zou meevallen. Alles was nieuw en ik kende nog niemand. Best eng! Tot ik na een tijdje Thomas ontmoette: hij was ook een beetje op zichzelf. Samen konden we lachen en leuke dingen doen. En dat ‘nieuwe’ dat gaat ook snel voorbij hoor! Voor je het weet gaat alles weer gewoon zijn gangetje! You will survive, no doubt!


"You can do it!"

Hey daar, ik wil even zeggen dat ik het geweldig knap van je vind dat je jouw verhaal gedeeld hebt. Over moeilijke dingen praten doen we soms liever niet. Ook al weten we dat het echt kan helpen. Je ouders en je juf zullen je helpen als je het hen vraagt. Het lijkt altijd minder eng eens je het gedaan hebt. Deze oefening, de ik-boodschap, helpt je om op een duidelijke manier te praten over iets moeilijk. Je kan het proberen met je juf, je ouders of een vriendin. You can do it!


"Positieve bril"

Ik kan me voorstellen dat het heel eng lijkt om ergens helemaal opnieuw te beginnen. Iets nieuws is ook eng! Maar het kan ook super goed meevallen. Van nieuwe ervaringen leer je veel en wordt je sterker. Je leert nieuwe vrienden kennen, ontdekt nieuwe buurten en misschien heb je wel een leukere kamer? Elke situatie kan je bekijken door een positieve of negatieve bril. Je kan leren positief denken met deze oefening: berg en dal. Het kan echt helpen met hoe je je nu voelt. Probeer je het eens?