noknok monster

You Are Worth It


krachtig

Hallo iedereen, ik ben dus een meisje van 15 jaar dat al veel heeft meegemaakt sinds het 1ste middelbaar. In het 1ste middelbaar werd ik gepest omdat ik anders was dan de andere, ik was niet zo populair, ik was niet zo opgemaakt als de andere meisjes. Ik werd zo hard gepest en had het heel moeilijk. Toen mijn ouders het te weten kwamen, ben ik veranderd van school, een goede school maar daar werd ik ook gepest, omdat ik anders was als de andere. En dan ben ik uitendelijk naar BUSO gegaan, waar ik me stukken BETER voel, waar ik veel hulp krijg en echte vriendinnen heb. Ik ga nu ook bij een psychologe en een psychiater. Ok ja, ik heb het op sommige momenten nog moeilijk maar je kan je niet voorstellen hoeveel vooruitgang ik heb geboekt, ik durf veel meer nu sinds ik in BUSO zit en ik heb meer zelfvertrouwen. Ik zou ook nog als advies willen geven: blijf niet zitten met je problemen! praat er met iemand over! je hoeft er helemaal niet beschaamd over zijn! de mensen zijn er om je te helpen!!

Reacties ―

"Zelfvertrouwen kan je leren"

Wauw, jij bent precies een sterk persoon. Je geeft niet op! Natuurlijk kunnen er soms nog momenten zijn dat het even moeilijk is, maar je weer precies wel hoe je dit moet aanpakken. Zelfvertrouwen is inderdaad heel belangrijk! De oefening zelfvertrouwen kan je leren kan je hier nog wat verder mee helpen.


"Een luisterend oor vinden. "

In onze tijd was het soms gemakkelijker om hierover met een zus of broer te praten, ik had er ook zo veel. Je hebt misschien niet altijd een zus of broer waar je goed mee kan praten, maar je vindt heus wel iemand anders die naar je wilt luisteren. Tegenwoordig kan je dat zelfs online. Chatten, noemen ze dat geloof ik. Awel luistert naar je problemen en helpt je verder. Als dat geen vooruitgang is!


"Binnenstebuiten"

Ken je mijn uitspraak al: 'Met schmink en hakken alleen komt ge er niet!'. Je moet niet opgemaakt zijn om mooi te zijn. Wat je doet en wat je vanbinnen voelt, bepaalt je schoonheid. Iedereen is anders!
By the way, wist je dat sommige jongens, meisjes mooier vinden zonder schmink? Echt! ; )