noknok monster

zelfmoord en snijden


verdrietig

heejj allemaal,
ik heb het thuis heel moeilijk, ik heb het gevoel dat iedereen thuis mij buiten wilt en dat zeggen ze ook. ik snij mijn eigen en ik denk de hele tijd aan zelfmoord.

Reacties ―

"Jezelf snijden"

He daar,

 Het klinkt alsof je je helemaal niet goed voelt thuis. Je vertelt dat je jezelf snijdt. Dat kan dat slechte gevoel tijdelijk een beetje verdoven. Het helpt je waarschijnlijk op die moment, maar veel jongeren voelen zich er achteraf net nog slechter door. Hier lees je er meer over.

 Probeer extra voor jezelf te zorgen in deze moeilijke periode. Verzet bijvoorbeeld je gedachten eens door te bewegen of iets leuks te doen voor jezelf.

 Liefs,


"Over je gevoel vertellen"

Goeiedag,

Wat spijtig dat jij je je zo ongewenst voelt thuis. Ik kan me inbeelden dat dat je kwetst als ze zo’n dingen tegen je zeggen. Was dat in een kwade opwelling? Misschien kan je er op een rustige moment eens over praten dat jij je zo voelt thuis? Wie weet bedoelen ze het niet altijd zo?

Op Awel hebben ze een test om na te gaan of het een goed idee is om met je ouders te praten en hoe je zo’n gesprek kunt aanpakken. Hierzo.

 Ook met de ik-boodschap kan je op een rustige manier vertellen hoe je je voelt.

 Veel goede moed!

Jan

"Rot gevoel"

Lieve Anoniempje,

Wat erg dat je je zo rot voelt thuis. Het gevoel hebben dat je ze je er niet bij willen is echt niet fijn. Ik kan helemaal begrijpen dat je het daar moeilijk mee hebt. Met zo’n gedachten blijf je best niet alleen zitten. Heb je iemand waar je hier eens mee over kunt praten? Wist je dat je ook steeds anoniem kunt bellen/chatten/mailen met Awel? Blijven de zelfmoordgedachten maar door je hoofd razen? Dan kan je terecht bij de zelfmoordlijn.

Hopelijk vind je snel iemand waarbij je je hart kunt luchten. Het is een cliché… maar praten helpt echt!

Een dikke knuffel,