Mijn ouders werken veel


thema: Familie

Denk jij soms: "Mijn papa is nooit thuis." of "Mijn mama werkt heel veel.".
Sommige ouders hebben het erg druk. Daardoor kan het lijken alsof ze geen tijd hebben voor jou. Het is altijd fijn om op het einde van de dag je verhaal kwijt te kunnen. Natuurlijk kan je ook rekenen op anderen. Maar het is belangrijk dat je opkomt voor jezelf. Praat erover met je ouders. Zeg dat je het gevoel hebt dat ze geen tijd maken voor jou.

Reacties


"Het praatkwartier"

Spreek af met je ouders dat je elke avond de dag met hen overloopt. Vraag of je ouders ook dingen over hun dag willen vertellen. Zo wordt het een goede gewoonte om naar mekaar te luisteren.

Joke


"Je ouders verrassen"

Ik geef mijn ma of pa soms spontaan een kleinigheidje. Bijvoorbeeld een kaartje dat ik zelf maakte. Ik stuur hen ook af en toe een e-card. Of ik geef hen een bloemetje. Zo weten ze dat ik hen graag zie. En dat ik zelf ook een beetje aandacht wil. Het helpt! Ze geven me altijd een dikke knuffel!

Lobke


"Verover een plaats in de agenda van je ouders"

Ouders hebben het vaak zo druk met hun werk, het huishouden … Ik zie het bij mijn dochter en mijn zoon. Maar ook al hebben ze het druk, er is zeker nog een plaatsje voor hun kinderen. Ze plannen een paar dagen waarop ze samen iets gaan eten. Of gaan winkelen, of naar een sportwedstrijd kijken.

Bomma