Help. Ik zit in de put; een put van 90km diep.


verdrietig

Ik ben op alles en iedereen boos. Ik gebruik teveel geweld. Ben dagen aan een stuk verdrieting om IETS. Gewoon iets. Ik noem het iets omdat als iemand vraagt waarom ik verdrieting ben, weet ik niets te zeggen. Echt gênant. Ik werd gepest, door zowat iedereen. Hier blijf ik al lang mee zitten.

Als ik de info op deze pagina goed heb gelezen heet dit DEPRESSIEF.

Het enige probleem is dat ik er geen raad mee weet. En het kan nog erger: door dit vreemde gedrag gaan mensen me irritant vinden en uitsluiten. En op zijn beurt maakt dit dat ik me nog nuttelozer, rottiger, alleen, uitgesloten, dik, mager (eetlust is door elkaar gehaald), ... Het verpest zowat ook elk 'leuk' moment in het gezin, bestaande uit een mama, een papa, jongere zus en een jongere broer. Ook zij beginnen me te haten. Help. Ik zit in de put; een put van 90km diep.

Reacties


"Cirkel doorbreken"

Verdriet dat je moeilijk kunt plaatsen, je omgeving die je niet goed begrijpt, jij die je nog slechter voelt, … Wat een ellendig gevoel! Dat cirkeltje gaan we proberen doorbreken.

Wanneer je je gevoelens moeilijk kunt plaatsen en ze blijven zich maar opstapelen, kunnen ze er soms op een onverwachte manier uitspatten. Ze gaan ook steeds zwaarder doorwegen.

Een goede babbel kan helpen om uit dit cirkeltje te geraken. Het klinkt misschien tegenstrijdig omdat het lijkt alsof je je gevoel zelf niet helemaal begrijpt. Maar door je gevoelens te proberen verwoorden krijg je er net langzaam aan meer vat op. En het kan ook gewoon al enorm opluchten, je hoeft dit zeker niet allemaal alleen te dragen.

Heb je iemand in je omgeving bij wie je je hart hierover eens zou kunnen luchten? Iemand waarbij je je op je gemak voelt? Of vind je het gemakkelijker om dat eerst eens anoniem te doen bij Awel? Bij de knaltip ‘reken op anderen’ vind je tips terug.

Veel goeie moed!

Joke


"Niets om je voor te schamen"

He daar,

Wat rot dat je je zo verdrietig en alleen voelt! Het klinkt alsof je familie reageert op hoe je je langs de buitenkant toont, omdat ze niet goed weten wat er binnenin je speelt.

Ik denk trouwens dat veel mensen zich wel eens slecht voelen zonder dat ze weten hoe dit juist komt, daar hoef je je echt niet voor te schamen. Als je een mindere dag hebt, raad ik aan vooral extra lief te zijn voor jezelf. Probeer je gedachten te verzetten (bv met de kracht van muziek) of laat je frustraties los door eens goed te gaan sporten. En wees zeker niet kwaad op jezelf over hoe je je voelt.

Voel je je al een lange periode heel slecht? Dan is het tijd om hulp te zoeken.

Veel liefs,

Griet


"Pesten"

Hoi,

Gepest worden is echt niet fijn, daar zou ik ook heel verdrietig en boos van worden.

Ik las er op de site van Awel een paar goede tips over (zie hier), misschien heb je daar iets aan? Je leest er ook verhalen van lotgenoten.

Ik hoop dat je je snel beter voelt!

Lobke