Hooggevoelig voor kinderen: Niet alleen slecht!


boos

Hallo, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben hooggevoelig en ik eb het daar soms wel moeilijk mee. Ik kan mij niet goed concentreren in de klas, ween snel, ben iets serieuzer,...,...,...
En dan denken kinderen dat er iets is. Omdat ik gewoon wat serieuzer kijk denken ze dat, en dan blijven ze doorvragen of er iets is. Dat vind ik niet zo leuk, want meestal is er gewoon niets. Mijn mama is ook hooggevoelig, en zij zegt dat ik het misschien beter niet zeg dat ik dat ben. Mijn tip voor mensen die dat al eens gezien hebben: waarschijnlijk is die persoon hoogsensitief of is er werkelijk iets dat die niet wil zeggen. Laat die dan met rust, want anders kunnen ze misschien boos worden. Voor kinderen die het zijn: Probeer wat meer te spelen op de speelplaats of probeer wat vrolijker te kijken. Misschien moet ik dat ook eens proberen! Smile Smile Smile
Gelukkig zijn er ook positieve dingen daaraan. We kunnen anderen misschien wat beter aanvoelen, en dat kan heel handig zijn. Zo weten we soms dat iemand boos, bang,..,..,..,.. is. Maar ik weet zelf niet veel positieve dingen daaraan, ik moet nog een beetje zoeken. Ook heb ik niet veel zelfvertrouwen, en dat is wel vervelend. Door de vervanger van mijn pianolerares heb ik leren luisteren naar goed en slecht commentaar. En dat heeft wel geholpen. Mijn tip: probeer ook te zoeken wat er goed is, en niet alleen naar wat slecht is. Ik hoop dat het helpt!

Reacties


"Goede tips"

Dankje om je berichtje hier te delen! 

Het klinkt alsof je het niet altijd even gemakkelijk hebt gehad maar je bent volgens mij ook iemand die hier goed mee heeft leren omgaan. De tips die je geeft voor anderen, zijn super. Het moet niet gemakkelijk zijn om zo veel vragen te krijgen wanneer je eigenlijk gewoon jezelf bent. 

Knap dat je zo je best doet om de positieve kant te zien. Dat gaat bij niemand vanzelf, maar we kunnen er wel op oefenen! Een trucje is om een positief dagboek bij te houden: elke avond 3 positieve dingen van die dag opschrijven (of je 3 beste prestaties). 

Joke


"Fijn"

Wat fijn dat je er met je mama over kan praten. Zij zal goed weten wat je doormaakt en je hart af en toe eens luchten kan wonderen doen. Doe zo voort!
Bomma


"Mooie eigenschap"

Ik wou even zeggen dat je als een super fijne meid klinkt.  Als je anderen goed kunt aanvoelen, ben je waarschijnlijk een grote steun voor je vrienden. Dat is een enorm mooie eigenschap! Als je je wat onzeker voelt over jezelf, kan je met deze oefeningen eens proberen te werken aan je zelfvertrouwen. 

You’ve got this!

Lobke