Iedereen haat mij


verdrietig

Hey,

ik ben een meisje van 16 jaar en zit nu al bijna 2 jaar slecht in m'n vel. Het ls eigenlijk allemaal begonnen toen ik mijn beste vriend ben kwijtgeraakt door een ruzie. In de ruzie zelf heb ik heel erg veel last gehad van slaapproblemen en nachtmerries, de nachtmerries heb ik nu nog steeds. Ik heb het gevoel dat iedereen tegen mij is en iedereen over me roddelt... Ik ben namelijl iemand die zeer rap gekwetst is waardoor mensen me een dramaqueen noemen, mensen hebben me altijd geleerd dat ik moet praten over mijn problemen maar als ik dat doe word er geroddeld dat ik een aandachtshoer ben Sad2 Ik ben ook iemand die heel mager is uit zichzelf er word vaak gezegt dat ik anorexia heb terwijl dat helemaal niet zo is , ik ben geboren met ondergewicht en hoeveel ik ook eet ik ben gewoon zo mager. Sad2 door deze situaties zit ik slecht en mijn vel en denk ik dat iedereen tegen mij is, ik heb ook het gevoel dat ik de enigste ben die met dit probleem zit.

Reacties


"Gevoelige kant delen"

Hey daar,

Wat rot dat je je zo slecht in je vel voelt! Helemaal niet fijn als je daarbij ook het gevoel hebt dat je omgeving je niet goed of verkeerd begrijpt.
Dat je misschien wat gevoeliger bent is helemaal oké. Dat heeft vaak mooie kanten (bijvoorbeeld heel empathisch zijn of soms erg enthousiast of creatief kunnen zijn), maar ook een keerzijde: je voelt je soms sneller gekwetst. Belangrijk is dat je voor jezelf hiermee leert omgaan: neem op tijd rust als je het nodig hebt, zorg voor leuke activiteiten waarbij je gedachten kunt verzetten en praat erover. Let wel, erover praten doe je best met mensen die het verdiend hebben om jouw verhaal te horen, mensen die ervoor je zijn en die jij daarmee vertrouwt. Heb je niet direct zo iemand in je omgeving? Dan kan je je verhaal ook altijd anoniem kwijt bij Awel.

Lieve groetjes,

Joke


"Zware woorden"

Dramaqueen, aandachtshoer, anorexia… wat een zware woorden. Mensen die zo praten over anderen… dat zegt meer over hen dan over jou, vind je ook niet? Ik zou wel op een rustige en duidelijke manier durven zeggen dat je dat echt niet fijn vindt. En als het dan nog niet helpt, er eventueel een leerkracht bij betrekken?

Trouwens, je bent zeker niet alleen. Ik las er op dit forum ook net iets over.

Trek het je niet te hard aan, ze zijn het niet waard!

Liefs,

Lobke