ik wil van mijn probleem vanaf


verdrietig

ik wil van mijn probleem vanaf ik wil niet meer snijden ik doe het nu al 3 jaar maar geraak er maar niet vanaf maar wil het wel ik zeg 1 ding doe het nooit mensen het is echt niet goed het voelt als een verslaving en je geraakt er moeilijk vanaf en later krijg je er spijt van daarom ben ik al 3 jaar droevig

Reacties


"Een goede babbel"

Bedankt voor je berichtje. Wat moedig van je om je ervaring te delen. Het klinkt alsof de voorbije 3 jaar heel moeilijk geweest zijn voor jou. Hopelijk blijf je er niet alleen mee zitten. Een goede babbel kan enorm opluchten en kan je misschien wel helpen om uiteindelijk te stoppen met het snijden. Als je het moeilijk vindt hierover te praten met vrienden of familie, kan je anoniem terecht op awel.be.

Joke


"Omgaan met moeilijke gevoelens"

Het is knap dat je de stap wilt zetten om te stoppen met jezelf pijn te doen. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk als het voor jou zo lang een manier was van omgaan met moeilijke gevoelens.

Zelfverwonding zorgt bij sommige mensen dat ze zich op korte termijn eventjes beter voelen. Het lijkt de pijn wat te verdoven en dat kan verslavend werken. Je doet jezelf er echter veel schade mee en op lange termijn helpt het je helemaal niet.

Op deze pagina lees je er meer over. Een belangrijke eerste stap is dat je erover praat. Het is wel zwaar om over zoiets moeilijks te praten. Daar heb je moed voor nodig, want je weet niet hoe mensen zullen reageren op je verhaal. Vertel het daarom aan iemand die je vertrouwt. Een goede vriend, ouders, zus/broer, leerkracht, ….

Veel succes met het stoppen, we geloven in je!

Griet