Ik en mijn vrienden


verdrietig

Ik voel mij al een tijdje niet goed in mijn vel.
Ik heb het gevoel dat ik mensen(vrienden) teleurstel
En dan stel ik mij zelf een beetje teleur.
Ik probeer mijn best te doen maar ik heb het gevoel Dat sommige mensen mij als vriendin niet meer moet hebben
Ik ben ook vrij onzeker en dat is ook een nadeel
S’avonds lig ik altijd te wenen in mijn bed.
En dat vin ik niet leuk maar ik kan niet stoppen met wenen
Tijdens de lessen begin ik ook te wenen omdat ik denk aan denken die kan gebeuren
Er zijn dan mensen die mij uitschelden en dat duwt mij nog dieper in de put.
Ik hoop echt dat het snel over gaat zijn want hier voel ik me echt niet goed bij.

Reacties


"Niet alleen"

Dag lieve schat,

Bedankt om je verhaal hier te delen. Wat jammer dat je je zo slecht in je vel voelt. Je vertelt dat je je onzeker voelt en het gevoel hebt dat je mensen teleurstelt. Ik denk dat die twee misschien wel samenhangen. Als we ons niet goed in ons vel voelen, lijkt alles vaak zo negatief. Dan kan je het gevoel krijgen dat je niets goed kunt doen en alleen maar een last bent voor anderen. Vaak hangt dat vooral samen met jou slecht gevoel, en niet zozeer met wat die anderen denken. Heb je hierover al eens gepraat met je vrienden? Niet alleen kan het enorm deugd kunnen doen om je hart eens te luchten, ook kunnen je vrienden je misschien bevestigen dat ze helemaal niet zo teleurgesteld zijn dan jij denkt. Rekenen op anderen, zodat je dit niet alleen moet doormaken.

Griet


"Helemaal niet oké"

Je vertelt dat mensen je soms uitschelden. Dat is wel heel ongevoelig terwijl je het net moeilijk hebt. Dat is helemaal niet oké. Blijf er niet alleen mee rondlopen. Praat erover met je ouders of iemand van je school, bijvoorbeeld een leerkracht die wel meevalt of iemand van het CLB die je vertrouwt? Zo een dingen mogen niet zo maar gebeuren. Op deze pagina kan je wat meer lezen over pesten en wat je er aan kan doen.

Marcel


"Je eigen beste vriendin"

Ik denk dat je eventjes helemaal kwijt bent hoe geweldig je wel niet bent! Dat is niet altijd even gemakkelijk, daarom hebben we hier wat tips verzameld die je kunnen helpen om je geluk terug te vinden. Zorg voor jezelf zoals je het voor je allerbeste vriendin zou doen zodat je je beetje bij beetje weer wat gelukkiger kunt voelen.

Op deze pagina vind je heel wat tips en oefeningen die je kunnen helpen om je zelfvertrouwen weer terug te winnen. Probeer ze zeker eens uit.

Dikke virtuele knuffel!

Lobke