Is het Faalangst????


verdrietig

Ik heb last dat de toetsen niet lukken,
De leerkrachten hebben me naar clb gestuurd,
Daar kreeg ik de tip:
Planning maken, op een papier schrijven je mag fouten maken.
Ma het gaat gewoon niet weg ik blijf er last van hebben ik zit gewoon vast in een zwarte put
Vaak heb ik last van: buikpijn weinig slaap geen honger hoofdpijn
Is het door stres? Zoja moet ik het serieus aan aanpakken??? Hoe-> iemand zeggen?
Als ik een toets niet goed doe denk ik da ik dom ben-> miss heb ik laag iq
Wat moet ik toch doen
Ps. Zelf in de vakantie denk ik maar wat moet ik nog doen .....

Reacties


"Let it go"

Hey daar,

Het klinkt alsof jij heel veel druk legt op jezelf. Je probeert ook heel hard om daar iets aan te doen, maar zo leg je jezelf eigenlijk ook weer meer druk op. Luister af en toe eens naar dat leuke liedje ‘Let it goooo’ 😊! Loslaten… Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk! Ik denk dat het zeker een goed idee is om erover te praten met iemand.  Neem iemand in vertrouwen die je goed kent of juist niet goed kent, afhankelijk van waar je je het best bij voelt. Een luisterend oor kan al wonderen doen: het geeft wat meer orde in je gedachten en je hoeft die moeilijke gedachten niet alleen te dragen.Wist je dat je ook altijd anoniem terecht kunt bij www.awel.be?

Griet


"Weg stress"

De dingen die jij beschrijft kunnen inderdaad een gevolg zijn van stress. Hier kan je wat meer lezen over stress en wat je eraan kan doen. Als die lichamelijke klachten blijven, vraag je best advies aan de dokter. Die zal je kunnen helpen met de reden van je hoofdpijn en slechte slaap en misschien ook wel een goede oplossing bieden. Blijf er zeker niet te lang mee zitten want je lichaam heeft ook rust nodig.

Marcel


"Ontspanningsmomentje"

Las jij af en toe momentjes in om eens helemaal te ont-stressen? Bekijk dat als je belangrijkste taak: plezier maken en genoeg rust nemen. Maak je hoofd even helemaal leeg en kies ontspanningsmomentjes die jij echt leuk vindt. Daarvoor kan je deze tips en oefeningen gebruiken. 

Joke