Mama


verdrietig

Soms is mijn mama gewoon boos , maar doe ik niets verkeerd dan zeg ik dat ik niets heb gedaan en begin ik te wenen maar dan is geërgerd en is ze nog bozer .Zelf vind ik dit oneerlijk en jullie ?

Reacties


"Mama boos?"

Hoi,

Dat klinkt niet fijn. Heb je, op een rustig moment, al eens proberen praten met je mama? Of rustig vragen of ze kan kalmeren op momenten dat ze boos is? Of misschien kan je eens proberen om naar je kamer te gaan als ze roept en je even af te zonderen?

Het is alleszins belangrijk dat je hier zeker ook met je papa (of iemand anders in je familie) over praat. Het zou kunnen dat je mama het momenteel zelf moeilijk heeft en dat zij daardoor te sterk reageert op de situatie zonder dat ze dit zelf beseft. Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat zij weet hoe moeilijk dit voor je is. Misschien lukt het jullie om dit op een rustig moment toch eens met haar te bespreken. Het kan zeker ook helpen hier over te praten met iemand die jij vertrouwt, dat kan al erg opluchten.

Het kan zeker ook helpen dat je een paar leuke dingen hebt die je kan doen wanneer het thuis weer moeilijk gaat, bijvoorbeeld gaan sporten, tekenen, schrijven, muziek luisteren... zodat je even zelf tot rust kan komen.

We kunnen je alleszins met zekerheid zeggen dat er in veel huizen ruzie gemaakt wordt, maar dat maakt het natuurlijk niet minder erg voor jou. Thuis zou je net tot rust moeten kunnen komen. Het is dus wel belangrijk dat je ouders weten dat je hier erg mee zit. Op de website van Awel vind je nog tips om met je oduers in gesprek te gaan: Toolbox Awel


Heel veel succes en moed!

Bomma