Mijn verdriet


verdrietig

Ik veel probleemen met mijn mama ik mag niet meer bij haar komen gelukig heb ik mijn papa nog anders stont ik nu op straat en door hem sta ik sterker int leven maar tog mis ik mijn mama maar ze heeft mij heel veel pijn gedaan en nu heb ik heel veel pijn en ik probeer er over te praaten maar ik wordt er niet veel beter van en ik heb het niet goed op school en nu zijn de eenige mensen zijn mijn papa en mijn plus mama en ik heb heeeeel veeeeeeel pijn

Reacties


"De pijn verzachten"

Je gaat een moeilijke periode door met je mama. Je zegt dat het niet helpt om erover te praten maar toch bedankt om je berichtje hier te delen. Misschien kan er over schrijven de pijn wel een beetje verzachten? Ook kan je gedachten en gevoelens met anderen delen misschien toch meer helpen dan je zou denken. Zelfs als je het gevoel hebt dat anderen je niet helemaal begrijpen, kan het al deugd doen om er gewoon niet alleen mee te moeten rondlopen. Hier kan je lezen waarom rekenen op anderen je goed kan doen.

 

Joke


"Het beste maken van een vervelende situatie"

Het klinkt alsof je een wel een heel goede band hebt met ja papa, dat is mooi! Kan je met hem ook praten over de pijn die je voelt? Ik zie dat je je ook niet zo goed voelt op school. Wat zou er kunnen helpen om je beter te doen voelen? Misschien is er wel een vriend of vriendin die je daarbij kan helpen? Je kan soms weinig veranderen aan een vervelende situatie maar wat je wel kan doen is er zelf het beste van maken. Dat helpt ook om dat gevoel van pijn te verzachten. Deze oefening kan je daarbij misschien helpen.

Griet


"Niet gemakkelijk"

Ik vind het heel jammer om te lezen dat je zo veel pijn hebt door wat er is gebeurd met je mama, dat moet niet gemakkelijk zijn. Als het je allemaal wat te veel wordt en je hebt het moeilijk om hier met iemand die je kent over te praten, kan je ook anoniem je verhaal doen op awel.be. Hier vind je altijd iemand die bereid is te praten. Je leest er misschien ook verhalen van anderen jongeren die iets gelijkaardig meemaakten. 

Joke