Pesten


verdrietig

Hallo iedereen

Ik word al 10 jaar gepest. Ik zit altijd alleen in de klas en dat vind ik echt niet leuk meer. Mijn vriendin in de klas heeft me laten vallen en nu ben ik helemaal alleen ik heb niemand meer alle geluk kan ik er met leerlingbegeleider over praten!

Reacties


"Doorbreek het patroon"

Sterk van je dat je hier je verhaal postte. Hevige en voorspelbare reacties vinden pesters meestal leuk. Reageer daarom eens op een andere manier: blijf heel rustig. Spreek 1 van de pesters aan en vraag waarom hij/zij meedoet met de groep. Toon dat je jezelf respecteert en hun gedrag niet aanvaardbaar is. Op de NokNok website vind je nog enkele andere tips om met pesten om te gaan, klik hier om ze te ontdekken. Succes!!

Joke


"Vrienden en hobby’s buiten school"

Heftig zeg, al zo lang gepest worden. Pfff… Dat zal niet gemakkelijk zijn om mee te blijven omgaan. Jammer zeg, dat je je nu zo alleen en verdrietig voelt. Wel moedig van je dat je erover praat met je leerlingbegeleider, echt! Dat is cool dat je er niet alleen mee blijft zitten. By the way, misschien een goed idee om buiten je school fijne mensen te leren kennen? School is gelukkig niet de enige plek waar je vrienden kan maken. Deze oefening ‘de kennissenkring’ kan je hierbij helpen. Zoek naar een activiteit die je erg leuk vindt, zodat je je batterijen kan opladen om school te overleven J Iedereen is uniek, en iedereen vindt andere dingen in het leven leuk! Dus volg je hart en buikgevoel. En misschien heb je je hobby wel al gevonden, dat is helemaal super. Kijk hier eens voor een lijstje met inspiratie.

Li