pesten


bang

hallo ik ben gepest

Reacties


"Fier op jezelf"

Wat vervelend dat jij met pesten te maken hebt gekregen.Jij bent ongetwijfeld een geweldig persoon en niemand verdient het om gepest te worden. Je kan je door het pesten slecht in je vel voelen, terwijl je juist fier zou mogen zijn op die persoon die je bent! De pesters aanspreken op hun gedrag, is vaak moeilijk. Als je denkt dat met hen praten niet veel zin heeft, probeer dan om hun woorden en daden van je af te sluiten. Dat is niet gemakkelijk, maar als je maar genoeg gelooft in jezelf, kan je het! Probeer je te focussen op de vrienden en vriendinnen waar je wél een leuke tijd mee hebt. Als jij je niets meer aantrekt van het gepest, dan zullen ze het wel snel beu geraken om jou te viseren. Dan ben jij de grotere persoon J. Probeer genoeg positieve dingen tegen jezelf te zeggen, zodat je de negatieve dingen van anderen kan loslaten. Als je het moeilijk vindt dit te doen, kan deze oefening je misschien wel helpen. 

Griet


"Deugddoende babbel"

Hallo,

Ik weet nog dat mijn zoon ook ooit naar huis kwam en me vertelde dat hij gepest werd op school. Dit was een heel nare periode voor hem, hij kon zich hier echt slecht door voelen. Maar gelukkig besloot hij toen om er met mij over te praten en ik merkte dat het hem al deugd deed er eens over te kunnen vertellen. Door zo’n dingen met iemand te delen, hoef je ze niet alleen te dragen. Kijk eens in je omgeving naar de mensen die dicht bij je staan en je graag zien. Bij hen kan je vast terecht voor een deugddoende babbel. Ik ben blij dat mijn zoon me erover aansprak, zo kon ik hem steunen in die moeilijke periode. Als je niet graag met een ouder praat, kan je ook een vriend(in) aanspreken, misschien zelfs een leerkracht. Wie weet kunnen zij je ook helpen om het pesten aan te pakken.

Op https://www.awel.be/ kan jij ook altijd terecht om je verhaal te doen, want je staat er hoe dan ook niet alleen voor!

 Groetjes,

Jan