pesten


verdrietig

ik snap nooit waarom pesters het leuk vinden om andere mensen verdriet te doen
kan iemand mij helpen met die vraag ?

Reacties


"Onzekerheid"

Dat is een heel goede vraag die jij hier stelt. Ik vraag mij dat ook al heel lang af. Ik zie hier vaak berichtjes verschijnen van jongeren die te maken krijgen met pesten en denk elke keer ‘waarom’. Ik vrees dat hier jammer genoeg geen klaar en duidelijk antwoord op bestaat. Soms zal een pester een redenen hebben en soms is het gewoon helemaal zonder reden.

Vaak hebben ze wel één ding gemeen: ze voelen zich zelf niet goed in hun vel of zijn onzeker en gaan hier op een heel spijtige manier mee om. Het vraagt veel meer moed om aan je eigen onzekerheid te werken dan om dit af te reageren op iemand anders. De manier waarop jij met je verdriet omgaat bijvoorbeeld, erover praten of schrijven, is iets om trots over te zijn.

Als je het moeilijk hebt met pesten en je wilt andere jongeren deze vraag stellen, kan je hier eens een kijkje nemen. Lees eens door de berichtjes die er reeds op staan of post zelf je vraag daar!

Ook kan je op www.awel.be terecht om erover te praten met iemand. Je ervaringen of gedachten delen met iemand kan soms al deugd doen.

Laat je kop niet hangen, je komt er wel doorheen!

 Liefs,

Griet