pijn


verdrietig

alles doet zon pijn tlijkt wel of niemand me wil kben dan ook zo lelijk dik alles dat is wat ik vind,waarom kan ik niet eens 1 keer gelukkig zijn ja mensen zeggen wel van je bent supper mooi en niet dik wat zeg je nu,maar dat zeveren ze maar... soms weet ik echt geen raad meer en ik weet niet hoe het komt ik word niet gepest ofzo maar mijn mama is 3 jaar geleden gestorven en heb nogal een laag zelfbeeld van me zelf en snij nu ook enzo pff alles is gwn tegenslag ...

Reacties


"Aan de slag met je zelfbeeld"

He daar,

Het klinkt alsof jij je helemaal niet goed in je vel voelt. Wanneer je je zo slecht voelt, kan het echt lijken alsof alles even tegenzit. Je omgeving kan dan zeggen dat je helemaal geweldig bent, als het niet vanuit jezelf komt dringen die complimentjes moeilijk binnen.

Een positief zelfbeeld is wel gelukkig iets waar we naartoe kunnen werken. Dat gaat niet gemakkelijk en op 1-2-3, maar door elke dag en beetje te oefenen en lief te zijn voor jezelf, kom je er vast en zeker! Probeer bijvoorbeeld deze oefening bijvoorbeeld eens enkele weken vol te houden.

Veel succes,

Griet


"Je gevoelens delen met iemand die je vertrouwt"

Dag lieve schat,

Je mama verliezen, dat is heel heftig. Ik kan begrijpen dat dat veel pijn doet en een grote invloed heeft wanneer je aan het opgroeien bent. Het is heel moedig dat je je verhaal hier post, dat toont dat je kracht in je hebt! Wanneer je met zo’n moeilijke gevoelens worstelt, helpt het om er eens over te praten met iemand. Erover vertellen tegen iemand die je vertrouwt kan heel erg opluchten. Vaak voelen die negatieve gedachten heel overdonderend aan en kan je ze in zo’n gesprek meer op een rijtje zetten. Heb je iemand in je omgeving waarmee je dit eens kunt delen? Je papa, misschien een tante of een goede vriendin? Je kunt je verhaal ook steeds anoniem kwijt bij Awel.

Liefs,

Bomma


"Omgaan met moeilijke gevoelens en gedachten"

Hallo,

Ik sluit me helemaal aan bij de tips hierboven en hoop dat je je langzaam aan weer wat beter zult voelen.
Sommige jongeren hebben de drang zichzelf te snijden wanneer ze overdonderd worden door moeilijke emoties en gedachten. Dat kan tijdelijk even opluchten, maar vaak zijn ze achteraf boos op zichzelf. De schade die je jezelf toebrengt, draag je immers de rest van je leven mee. Het is dus goed voor jezelf om (gezondere) alternatieven te vinden om om te gaan met die moeilijke gevoelens. Probeer bijvoorbeeld je gedachten en gevoelens allemaal neerschrijven, eens goed gaan sporten, met een vriendin bellen, je nagels te lakken, een wandeling te maken, … Op een moment dat je je beter voelt kan je een lijstje maken met dingen die je kunnen afleiden wanneer je de drang hiervoor voelt.
Erover praten met iemand is ook een belangrijke stap, je leest er hier meer over.

Lieve groetjes,

Joke