school


zenuwachtig

ik voelde me niet goed in de klas door verschillende redenen. Bij godsdienst bijvoorbeeld moeten we alfabetische zitten en de 2 meisjes waarnaast ik zit ware naast elkaar gaan zitten zodat ik er niet tussen kan,...

Reacties


"Proberen uitpraten"

Dag Lolly,

Wat naar dat je je niet goed voelt in je klas. Het klinkt alsof je je wat buitengesloten voelde in die les godsdienst, dat is echt geen fijn gevoel.

Waarschijnlijk hebben die 2 meisjes dat niet zo bedoeld, misschien zijn het 2 goede vriendinnen die wanhopig graag eens naast elkaar willen zitten? Of misschien hadden ze zich even helemaal vergist met het alfabet? Het heeft eigenlijk niet zoveel zin om na te denken waarom ze dat deden, daar ga je je niet meteen vrolijker door voelen.

Misschien kan je hen eens vertellen dat je dit niet fijn vond en waarom dat zo voelt voor jou? Dan kunnen jullie het uitpraten en blijf jij niet met dat nare gevoel zitten.

Het is niet altijd gemakkelijk om het te zeggen wanneer je iets niet leuk vindt. Als je hier klikt, vind je een oefening die je hierbij kan helpen.

 Groetjes,

Griet


"Positief tegen jezelf"

Het klinkt alsof jij je soms wat onzeker voelt op school. Dat heb ik ook wel eens, dan lijkt alles zo negatief en dan denk ik dat niemand me leuk vindt, verschrikkelijk zo’n dagen.

Ik heb geleerd dat ik vooral lief moet zijn tegen mezelf. Als ik positief spreek tegen mezelf, lukt alles gewoon veel beter!

Gemakkelijk is het niet, maar ik heb veel gehad aan de tips bij ‘Ik (k)en mezelf!’, misschien helpen ze voor jou ook wel?

Positive vibes!

Joke