Spaced out


verdrietig

Ik ben 15 jaar oud en de laatste tijd voel ik me gwn verschrikkelijk. Sommige dagen voel ik me goed, gelukkig, maar meestal ben ik gwn droevig. De laatste tijd heb ik ook gwn vaker het gevoel dak ik mezelf niet ben. Dat ik naar mezelf sta te kijken zoals bij een film en totaal geen controle heb. Andere dagen ben ik gwn helemaal spaced out. Ik heb geen idee wat ik moet doen om hieruit te raken of wat er mis met me is. Ik heb hulp nodig

Reacties


"Voor jezelf zorgen"

Hi TastyBaguette (wat een toffe naam :) ),

Wat rot dat jij je zo voelt. Bedankt om je verhaal hier te delen, dat vraagt veel moed!

Iedereen heeft al eens een periode waarin het minder gaat. Het beste dat je dan kunt doen is je hoofd boven water houden en wat extra voor jezelf te zorgen (ontspannen, leuke activiteiten doen, genoeg rusten, een leuke babbel doen, …).

Wanneer het uit de hand loopt en je je voor een langere tijd verschrikkelijk voelt, is er meer nodig. Heb je iemand die je erover in vertrouwen kunt nemen? Praten over hoe je je voelt kan erg opluchten. Je problemen worden er misschien niet meteen magisch door opgelost, maar het helpt wel om er meer vat op te krijgen. (Kijk ook eens bij de knaltip hierover)

Vind je het moeilijk om erover te praten met iemand uit je omgeving? Bij Awel kan je ook anoniem je hart luchten en advies vragen.

Liefs,

Joke


"Terug naar het hier-en-nu"

Geen leuke periode, ik hoop dat je je snel terug wat meer jezelf voelt!

Wanneer je weinig contact voelt met jezelf en de wereld rondom je (alsof je in een film zit, zoals je het zo mooi beschrijft), kan je terug controle krijgen door je aandacht naar het hier-en-nu te brengen. Probeer bijvoorbeeld eens 3 dingen op te noemen die je rondom je ziet, geluiden die je hoort, dingen die je fysiek voelt en geuren die je waarneemt. Ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen kunnen helpen om terug wat meer controle te krijgen.

Veel succes!

Li