vaak verdriet hebben


verdrietig

ik voel me vaak verdrietig (zoals nu)
dan denk ik aan alle droevige en sresserende dingen
ik voel me vaak ongelukkig de laatste paar maanden

Reacties


"Reken op anderen"

Liefste Hannie,

Wat jammer dat je je zo vaak verdrietig voelt. Al die negatieve gedachten, dat moet niet gemakkelijk zijn. Het is al heel erg knap dat je er hier over geschreven hebt! Het is namelijk belangrijk dat je niet alleen blijft zitten met die gedachten en gevoelens. Erover praten kan helpen om die negatieve gedachten even los te laten. Op de pagina ‘Reken op anderen’ je hierover wat tips. Als je het moeilijk vindt om te praten met een vriend of vriendin of bijvoorbeeld je ouders, kan je voor een babbel ook altijd terecht op awel.be. Reken dus maar gerust eens op anderen!

Joke


"Rust in je hoofd"

Wat rot dat je je zo ellendig voelt. Gun jezelf af en toe ook wat rust in je hoofd, door die gedachten los te laten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Om je hierbij te helpen kan je eens gaan kijken naar deze oefeningen. Het zijn ontspanningsoefeningen die kunnen helpen om je hoofd leeg te maken. Probeer er eens een paar uit wanneer je je oké voelt en kijk wat werkt voor jou. De volgende keer dat je een dipje hebt, herhaal je die oefening tot je hoofd weer wat rustiger wordt. 

Veel succes!

Griet


"Dipje"

Wat ik geleerd heb na al die jaren is dat :

  • Je af en toe wat minder voelen helemaal normaal en oké is. Iedereen heeft wel eens een dipje, dat hoort er gewoon bij. Het beste wat je dan kan doen is extra goed voor jezelf zorgen en er eens over babbelen met iemand die je vertrouwt.
  • GeluK moet je af en toe een handje helpen. Neem eens een kijkje op deze pagina over geluk. Misschien vind je er goede tips die je kunnen helpen om je wat beter te voelen.

 Liefs

Bomma


"Gedachten loslaten"

Al dat nadenken, ik herken het wel een beetje, soms heb ik het gevoel dat ik teveel nadenk. Vermoeiend is dat! Als jij soms het gevoel hebt dat je te hoofd te vol geraakt met al je (negatieve) gedachten, kan je eens een kijkje nemen op deze pagina. Er staan wat tips die kunnen helpen om te stoppen met piekeren.

Marcel