vakantie ?!


boos

vakantie is om te rellaxen en naar je familie gaan op reis gaan enzo...

maar bij ons thuis moeten we ons klaarmaken voor het volgend schooljaar.

onze ouders zeggen dat ze met ons op reis gaan maar op het einde zeggen ze dat we beter thuis blijven ik ben sinds dat ik mischien denk ik 3 of 6 jaar was niet meer op reis gegaan.dat is niet eerlijk ! maar toch geef ik de moed niet op maar nu ben ik en mijn broers en zussen het beu wij willen op vakantie gaan ! 1 of 2 maanden of 3,4 weken ? alsjeblieft ! wij zijn het beu...vorig jaar was mijn jongere broer naar vakantie gegaan naar holand dat was toen vakantie maar het duurde niet voor lang.

Reacties


"Door een andere bril"

Ik begrijp dat je teleurgesteld bent wanneer de reis waar je zo naar uitkeek gecanceld werd.

Probeer ook het standpunt van je ouders eens in te nemen. Misschien kunnen ze er niet genoeg geld voor vrijmaken? Of hebben ze het super druk op hun werk? Waarschijnlijk vinden ze het zelf ook jammer dat jullie reis niet doorgaat. (Want geef toe, wie gaat er nu niet graag op vakantie?)

Ik zou er eens een open gesprek met hen over proberen hebben. Dat kan enkel goed lopen als jullie allemaal bereid zijn elkaars standpunt te bekijken. Denk voor jezelf ook na waarom je het juist zo jammer vindt: Had je graag wat quality time met je familie doorgebracht? Kunnen jullie allemaal wat ontspanning gebruiken? Probeer je gevoel uit te drukken met een ik-boodschap.

Succes,

Bomma


"Andere oplossing?"

Hi!

Ik denk ook dat je er best eens rustig met hen over praat. Wie weet komt er een andere oplossing uit: Misschien mag je wel op kamp gaan als je ouders het zelf te druk hebben? Of kunnen jullie samen gaan kamperen? Of misschien zijn je ouders enthousiast als je zelf een stukje wilt sparen om op reis te gaan?

De meeste van mijn vriendinnen kunnen trouwens ook niet zo lang op vakantie hoor ;).

Groetjes,

Lobke