Van school veranderen


bang

Hey,
Ik doe competitiezwemmen en ik train dan vaak, maar ik moet volgend jaar van school veranderen omdat de school waar ik nu zit te moeilijk is maar ik wil daar dan mijn jaar terug opnieuw doen.
Maar daar heb ik een C-attest voor nodig. Zou ik alles laten vallen voor school of niet?
Wie weet er wat ik moet doen?

Reacties


"Zwemmen als ontspanning"

Wat fijn dat je een hobby hebt die je zo graag doet, op competitieniveau, dan ben je er nog eens heel goed in ook! Jammer dat het op school wat minder goed gaat, het zal niet altijd gemakkelijk zijn om een goede balans te vinden. Knap dat je nu volop voor je school wilt gaan! Dat toont aan dat je het ook wel belangrijk is voor jou. Naast dat schoolwerk heb je ook ontspanning nodig, zodat je er erna weer extra fris tegenaan kan gaan. Kan je die ontspanning vinden in het zwemmen? 

Griet


"Een goed evenwicht"

Een goed evenwicht tussen beiden, dat lijkt me de ideale oplossing. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het zal even zoeken zijn en je hoeft er zeker niet alleen uit te komen. Tip: bespreek het eens met je ouders of misschien wel met een leerkracht. Zij kennen jou ook heel goed en samen kunnen jullie inschatten wat wel en niet meer kan om je doel op school te bereiken. Door erover te praten en er samen over na te denken kom je er vast wel uit. Het belangrijkste is natuurlijk dat je uiteindelijk een beslissing maakt waar jij je goed bij kan voelen.

Veel succes!

Marcel