Warme dagen


beschaamd

Het was mooi weer en dan draag ik graag kleren met korte mouwen. Ik ben de leeftijd waar schaamhaar begint te groeien al even voorbij, maar ik heb me nog nooit geschoren. Eigenlijk kan mijn okselhaar mij niet zoveel schelen, maar de reacties die ik kreeg tijdens school of mijn vrije tijd deden mij toch twijfelen: als ik mijn vinger opstak probeerde ik het haar te verstoppen en als ik op de bus zat durfde in mijn armen niet te lichten. Ik vertelde dit ook aan mijn mama en zij zei dat als ik mij niet op mijn gemak voelde met mijn okselhaar dat ik het misschien toch moest scheren. Uiteindelijk hebben we dat ook gedaan. Het was een heuse verandering, maar ik voelde mij wel weer helemaal op mijn gemak. Ik denk dat ik gewoon geen zin had om met de stroom mee te gaan en mijn okselhaar af te scheren. Maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb.

Reacties


"Warme dagen"

He daar,

Leuk om te horen dat jij gewoon helemaal jezelf bent en je vragen stelt voor je ‘met de stroom mee’ gaat. Stay awesome 😊!

Blijf je je maar oncomfortabel voelen over iets? Dan is het tijd om iets met dat gevoel te doen. Een goede babbel met je mama bijvoorbeeld. Fijn dat je je hart bij haar kon luchten en dat jullie uiteindelijk een oplossing vonden waarbij jij je beter voelt!

Onthoud wel dat je nooit iets moét doen waar je zelf niet achter staat. Je bent helemaal oké zoals je bent 😉. Het belangrijkste is dat je je zelf goed voelt bij je keuzes.

En dan nu: genieten maar van dat goede weer!

Groetjes,

Joke