Wat mij het beste helpt als ik verdrietig ben.


gesteund

De beste tip die ik iemand kan geven als die persoon zich slecht voelt is: praat er over! Waarschijnlijk heb je dat al vaak gehoord. Maar het werkt echt. Ja, maar met wie dan? Die vraag had ik ook toen ik hoorde dat ik moest praten. Mijn ouders hebben het te druk, mijn leerkrachten daarover aanspreken is raar want ik zit in het middelbaar (dus heb je een leerkracht maar 2 uur in de week ofzo) en ik heb geen idee met wie ik het anders moet delen. Gelukkig ontmoette ik iemand van het CLB en met die persoon kon ik goed praten. Als jij het moeilijk vind om aan zo iemand jou zorgen te uiten vertel het dan aan je vrienden, familie of broertjes en zusjes. Vraag het ook aan je ouders, die zullen zeker wel die paar minuten vrij willen maken om te weten hoe hun zoon/dochter zich voelt. Dat heb ik namelijk ook zelf ondervonden. Hopelijk ben je hier wat mee! Groetjes van Jasmien

Reacties


"Mooie boodschap"

Liefste Jasmien,

Wat een mooie boodschap die je hier deelt 😊! Wanneer je met iets zit en je slecht in je vel voelt, kan het zo opluchten om erover te praten. Dat kan met iemand die je heel goed kent of juist iemand die wat verder van je afstaat, zoals een CLB medewerker. Het lijkt  soms misschien wat spannend, maar je hart luchten kan zo goed doen. Goede tip! 

Joke


"Paar minuutjes vrij "

Je hebt gelijk, soms is het even zoeken wie je kunt aanspreken. Wat een goede tip ook om te vragen of iemand een paar minuutjes vrij wil maken. Zo komt het niet op een onverwacht, druk moment en weten ze dat het belangrijk is om er even tijd voor te nemen. Bedankt om je boodschap te delen met de andere NokNokkers! Bij de knaltip Ik ‘reken op anderen’ kunnen ze er nog meer over lezen.

Griet