wij voelen ons dik


verdrietig

Hallo, Ik voel me dik. ook al zeggen vrienden van me dat ik het niet ben.

mijn beste vriendin helpt me vaak. Zelfs men vriendje zegt dat ik perfect ben zoals ik ben

maar elke keer als ik in de spiegel kijk voel ik me dik. door dat gevoel eet ik zeer weinig of niet.

Men vriend zegt dan dat ik moet eten en dat ik mooi ben maar dat helpt niet echt.

men vriendin heeft een depressie gehad waar door ze ook niet at. ze kwam dan ook maar halve dagen of helemaal niet naar school en dat wil ik niet mee maken. maar ik voel mij gwn heel slecht in men vel en ik denk vaak te dik te zijn ik sta dan ook meerdere malen per dag op de weegschaal en als het dan niet goed is voel ik me er heel erg slecht bij. op school eet ik ook vaak niet of weinig mijn vriendin Layla probeert me dan te helpen zelfs zij heeft moeilijk heden met eten.

Wat kunnen we doen?

Groetjes Margo en Layla

Reacties


"Samen sterk!"

Hoi Margo en Layla,

Wat fijn dat jullie elkaar hierover in vertrouwen kunnen nemen. Hoewel jullie het elk zelf moeilijk hebben steunen jullie elkaar om gezond te zijn, knap! Probeer vanuit die positie als bezorgde vriendin ook eens naar jezelf te kijken: “Wat komt er in je op als je denkt aan je vriendin die zich dik voelt, maar eigenlijk helemaal geweldig is? Waaraan denk je als ziet dat ze te weinig eet om goed voor haar lichaam te zorgen? Zou ze niet beter wat liever zijn voor zichzelf?”

Samen staan jullie zeker sterk.

Liefs,

Bomma

Bomma


"Boost your confidence"

Bedankt om je verhaal te delen. Je slecht in je vel voelen is een heel vervelend gevoel! Je omgeving kan zo vaak zeggen dat je top bent, als het niet vanuit jezelf komt dringen die complimentjes soms moeilijk door. Kan het zijn dat er meer aan de hand is dan jezelf te dik vinden? Voel je je erg onzeker over jezelf? Zelfvertrouwen opbouwen kan enkel door aan je binnenkant te starten: geef jezelf bvb elke dag een paar complimentjes, dat mogen ook kleine dingen zijn. Meer tips vind je hier.

Leuke bonus? Als je goed voor jezelf zorgt straal je dat ook uit: the best thing you can wear is a smile!

Veel succes!

Griet

Griet


"Zorgen voor je lichaam"

Super dat je je moeilijkheden met eten wilt aanpakken! Goed zorgen voor je lichaam is zo belangrijk, want je leeft er voor altijd in. Natuurlijk kan je niet van de ene op de andere dag je eetpatroon helemaal omgooien, dat begrijp ik. Begin daarom met kleine stapjes (een boke meer ’s middags, een extra tussendoortje, …). Hier kan je kijken hoeveel je best van wat eet.

Blijf je ermee worstelen of begint je eten de baas te worden over je leven? Kijk dan ook eens hier en praat erover met iemand van je familie. Bij AWEL vind je anoniem een luisterend oor.

Veel goede moed,

Joke

Joke