Zwarte wolken aan de hemel


zenuwachtig

Ik weet niet waarom ik dit verhaal wil delen, want het is niet zo rooskleurig. Maar op de een of andere manier helpt het afschrijven van mijn verhaal om even mijn gedachten vrij te maken. Want er zweven nu wel grote, zwarte wolken in mijn gedachten. Ook al gaat alles goed rondom mij, binnenin mij gaat niet alles even goed. Heel raar om te begrijpen misschien, maar ik ben op dit moment heel kwetsbaar en bang. Bang om het leven niet aan te kunnen, bang om alleen achter te blijven, bang om niet gewaardeerd te worden en er niet bij te horen. Het is al even zo en is ontstaan vanuit extreme stress gevoelens. Het moeilijke aan dit is, dat het niet zoals fysieke pijn gemakkelijk te genezen is. Maar dat het een heel proces is met vallen en opstaan waarbij ik uiteindelijk hopelijk het vertrouwen in mijzelf terugvind. Dat is mijn doel en ik weet ook dat het uiteindelijk mij zal lukken. Het vergt alleen wat tijd, tijd die ik nu eigenlijk nodig heb om te studeren. Concentreren lukt me moeilijk omdat er ook chaos is in mijn hoofd, zoals jullie ook kunnen zien in dit verhaal. Enkele losse eindjes zonder aankooppunt, zo voel ik mij nu ook vanbinnen. Maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed, dat weet ik ook en zeker met de steun van iedereen rondom mij. Want ook al voel je je nog zo eenzaam, er zijn altijd mensen die om je blijven geven. Dat mogen we niet vergeten. Relaties en vriendschappen zijn kostbaar die je blijven rechtop houden en zeker in moeilijkere momenten. Maar het is natuurlijk ook zo dat je pas van anderen kunt houden als je van jezelf houdt en dat maakt houden van anderen niet zo gemakkelijk. Maar stapje bij stapje komt de liefde voor jezelf weer samen met de liefde voor anderen en voor het leven. Als laatste wil ik meegeven: hou eerst van jezelf en dan van de rest!

Reacties


"Stapje per stapje"

Bedankt om je verhaal hier te delen, fijn dat je dat zo eerlijk durft doen. Je klinkt als iemand met veel inzicht in je eigen gedachten en gevoelens, knap! Die losse eindjes en bange gevoelens kunnen veel ruimte innemen in je hoofd, dat kan best lastig zijn. Het is waar dat dat niet op 1-2-3 op te lossen valt. Maar zoals je zelf ook aanvoelt: stapje per stapje kom je er wel. Je staat al veel verder dan je denkt als ik je berichtje zo lees 😊! Jezelf graag zien is inderdaad belangrijk. Denk voor jezelf eens goed na waar je behoefte aan hebt, wat jij nodig hebt om je goed te voelen en werk er langzaam naartoe. Iedereen voelt zich wel eens kwetsbaar of bang. Dat is echt niet gek, maar hoe meer zorgen we er ons over maken, hoe sterker het kan worden. Kies bewust om naar je positieve kanten te kijken, probeer bijvoorbeeld de oefening ‘De 3 beste prestaties’ eens uit! Je advies om eerst van jezelf te leren houden, is een gouden tip. Bij de knaltip ‘Ik (k)en mezelf’ vind je meer tips & tricks om aan een positief zelfbeeld te werken.

 Succes!

Griet


"Gedachten uitspreken"

De beste remedie om orde te krijgen in die chaos in je hoofd is door je hart te luchten bij iemand die je vertrouwt. Door die vage gedachten uit te spreken, krijg je er meer vat op en gaan ze minder zwaar op je wegen. Angstgevoelens worden ook groter en groter als je ze voor jezelf houdt. Spreek dus gerust eens een toffe vriendin, lieve buurvrouw, sympathieke leerkracht of je ouders aan en vertel je verhaal zoals je dat hier zo mooi deed 😊. Informatie en tips over angst? Neem hier eens een kijkje. Blijf je maar met die angstgevoelens worstelen? Lukt het niet om erover te praten met iemand uit je omgeving? Bij Awel kan je steeds met al je vragen en problemen terecht, je kunt er gratis en anoniem chatten/bellen.

Veel succes ermee

Marcel


"Licht aan het einde van de tunnel"

Liefste, 

Het gaat jou inderdaad lukken! Als je bereid bent je tijd hiervoor te nemen en te werken aan dat wat moeilijk gaat, samen met anderen rondom je, kom je er uiteindelijk wel weer bovenop. Je legt hiervoor misschien een lange tocht af, met vallen en opstaan, maar aan het einde van de rit kom je terecht waar je moet zijn. Dus blijf er altijd in geloven, zoals je dat nu doet. Zo zal je, zelfs wanneer het even slechter gaat, altijd het licht aan het einde van de tunnel zien.

Lobke