groepsspel: Geluk(t)!

Zin in een tof spel dat jullie groep uitdaagt om een sterkere groep te worden? Dan val je hier met je gat in de boter. 

Informatie ―

geluk, groepsvorming, pesten, sfeer

12-14 jaar

8-24 personen

2-3 uur

De handleiding en bijlages Stift of pion om te stijgen op de geluksmeter  Timer / Stopwatch Touw Blinddoeken (ook om handen te boeien) Stoelen voor alle spelers Plakband Marshmallows Een pak spaghetti Een laken Een bal Eén willekeurig voorwerp

Verloop ―

Het spel dat je in je handen houdt, werd ontwikkeld door het Jeugdnetwerk tegen Pesten. Dat is een groep van jeugdwerkorganisaties die zich wil inzetten om pesten bij kinderen en jongeren terug te
dringen.

GELUK:):T draait rond groepsgeluk. Niet rond het geluk van elk groepslid apart. Groepsgeluk is de optelsom van alle gelukkige en ongelukkige gevoelens binnen de groep. Een gepeste, een pester die zich onzeker voelt, iemand die thuis gewoon een moeilijke week had, ... Iedereen die zich niet goed voelt in de groep, heeft een bepaalde impact op het geluk van de groep. Logisch. Maar hoe sterk het groepsgeluk daaronder lijdt, hangt af van de reacties van iedereen.

Je kan het spel hier downloaden (handleiding + materialen). 

Tips ―

Link door naar noknok.be of geluksdriehoek.be voor jongeren die nét dat tikkeltje meer willen ontdekken over hun individueel geluk!

Nabespreking ―

Elke dag met de hele groep perfect gelukkig zijn, is niet haalbaar. Dat mag je tijdens en na het spel zeker ook aan je groep meegeven. Maar een groep kan wel meestal op een hoog geluksniveau zitten. In dit spel werk je met de belangrijkste ingrediënten die het groepsgeluk van jullie groep kunnen bevorderen.


Materialen ―

Stickers

Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

Postkaartjes

Vertel jongeren over NokNok met dit postkaartje.

Posters

Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!