Nuttige links


Hieronder vind je verschillende nuttige links.

Op zoek naar hulp? Dat vind je hier.

Awel

Bij Awel, de vernieuwde Kinder- en Jongerentelefoon, kan je met alle vragen of problemen terecht. Het is gratis en anoniem. Er luistert altijd iemand naar je verhaal. Ze proberen je te helpen en een antwoord te zoeken op je vragen.

Chatten: elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 18 uur tot 22 uur, behalve op feestdagen.
Mailen: brievenbus@awel.be
Forum: zowel anderen als het Awel-team kan antwoorden op je vraag.
Bellen: 102, elke dag van 16u-22u behalve op zon-en feestdagen.

Tele-onthaal

Als je nood hebt om te praten kan je gratis bellen of chatten met een vrijwilliger van Tele-Onthaal. Je krijg er ook info over hulp bij jou in de buurt. Dit gebeurt helemaal anoniem. Chatten: Weekdagen van 18u tot 23u, op woensdag al vanaf 15u, zaterdag en zondag van 18u tot 22u. Bellen: 106, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7

Zelfmoordlijn1813

Denk je soms aan zelfdoding? Ken je iemand die eraan denkt, en maak je je zorgen over hem of haar?

Heb je zelf iemand verloren door zelfdoding?
Soms is het gemakkelijker om erover te praten met een onbekende … De deskundig opgeleide vrijwilligers van de Zelfmoordlijn willen er graag voor je zijn, je verder op weg helpen …

De Zelfmoordlijn is een gratis hulplijn voor iedereen die met zelfdoding in aanraking komt:
Bellen:  op het nummer1813 24u/7 bereikbaar
Chatten: iedere avond van 18u30 tot 22u
Mailen: antwoord binnen 5 werkdagen
Zelfhulp: ga zelf aan de slag

Jongerenadviescentrum (JAC)

Het JAC geeft je raad en hulp op moeilijke momenten. Er kunnen heel wat problemen aan bod komen: vragen over alleen wonen, ruzies in het gezin, seksueel misbruik, depressie, …

Je kan langsgaan zonder afspraak bij één van de 30 JAC’s in Vlaanderen.
Je kan ook chatten met een medewerker:
ma-vrij 13u – 19u
zaterdag & zondag gesloten

JongerenInformatiePunt (JIP)

Het JIP helpt je een antwoord zoeken op al jouw vragen. Klik hier voor het JIP in de buurt, stel je vraag en ze helpen je graag verder.

Centrum leerlingenbegeleiding (CLB)

Bij het CLB kan je terecht als je je niet goed voelt of ergens mee zit, het studeren niet zo goed meevalt, je vragen over je gezondheid hebt of graag wil praten over je studiekeuze.

Je kan chatten met een CLB-medewerker via www.clbchat.be of je kan een afspraak maken via je school of rechtstreeks bij het CLB. De contactgegevens van het CLB verbonden aan jouw school vind je hier.

Je bent altijd welkom voor een gesprek!

Grip op je dip

Wil je meer informatie over een dipje? Wil je graag weten hoe je een dipje kan krijgen? Of waar je terecht kan voor hulp? Op gripopjedip.nl vind je ervaringen en tips van jongeren. Je leert ook hoe je kan omgaan met iemand anders die zich rot voelt.

Druglijn

De Druglijn beantwoordt al je vragen over alcohol, drugs, pillen en gokken. Je kan De Druglijn contacteren via de telefoon (078 15 10 20) mail of via skype. Je blijft anoniem en krijgt een persoonlijk antwoord, ook online. De Druglijn bezorgt je betrouwbare informatie, maar luistert ook naar je verhaal, geeft een eerste advies en vertelt je waar je terecht kan voor hulp.

Holebifoon

De holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi’s. Je kan er gratis en anoniem informatie vragen of je verhaal doen.
Bellen: 0800 99 533, maandag en woensdag van 18.30u tot 21.30u behalve op feestdagen
Mailen: vragen@holebifoon.be
Chatten: maandag, woensdag en donderdag van 18.30u tot 21.30u. Inloggen kan via www.holebifoon.be.

Fit in je hoofd

NokNok is een website gericht op jongeren van 12 tot 16 jaar. Ben jij ouder dan 16 jaar? Neem dan een kijkje op www.fitinjehoofd.be!

Tejo

TEJO is een organisatie van een groep jeugdtherapeuten in Vlaanderen. Ben je tussen 10 en 20 jaar en zit je ergens mee waarover je wil praten, dan kan je daar, in vertrouwen en GRATIS langsgaan. Tijdens je gesprek met de therapeut kan je vertellen, of tekenen, of … wat je kwijt wilt. Check www.tejo.be voor het dichtstbijzijnde TEJO-huis bij jou in de buurt.

Nupraatikerover.be

Word je seksueel lastig gevallen? Word je gedwongen (seksuele) dingen te doen? Ken je iemand met zo’n probleem? Bij het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling kan je hierover anoniem, vertrouwelijk en gratis praten met een hulpverlener.

Mailen: info@nupraatikerover.be

Chatten: www.nupraatikerover.be
  • Maandag en dinsdag van 18u30 tot 21u30.
  • Donderdag van 19u tot 22u.

ikmaakdeklik.be

Heeft een van jouw ouders psychische problemen of een verslaving? Je maakt je misschien zorgen over hem/haar, maar het is belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. IKMAAKDEKLIK.BE is een onlineplatform waar je informatie, lotgenoten en partners in de hulp vindt.

Jongerengids.be

Op zoek naar betrouwbare informatie over pesten, een studentenjob, studiekeuze, geld of andere belangrijke dingen? Dat vind je hier.

Teleblok

Examenstress? Dan kan je hier terecht! Teleblok geeft je de nodige info om ermee om te gaan. Tijdens examenperiodes hebben ze ook een chatservice waarbij ze een luisterend oor bieden.

Clicksafe.be

Veilig internetten, hoe doe ik dat?! Hier vind je alle info over veilig internetten voor en door kinderen en jongeren.