Happy Snacks

Happy Snacks zijn geluksinterventies die een leerkracht kan inzetten om rond mentaal welbevinden of geluk te werken.

Informatie ―

geluk, klassfeer

6 - 18 jaar

max. 30 jongeren

15 min - 1 uur

Happy Snacks doos (te bestellen via de webshop van Gezond Leven)

Verloop ―

Wat zijn Happy Snacks? 

Happy Snacks zijn geluksinterventies die een leerkracht kan inzetten om rond mentaal welbevinden of geluk te werken. Elke Happy Snack zet expliciet in op één van de twaalf competenties van de geluksdriehoek. Met deze kleine, fijne acties en werkvormen kan je echt het verschil maken in de klas. Want … geluk zit in de kleine dingen, niet?

Wat zit er in de Happy Snacks-doos? 

48 kaartjes

  De doos bevat 48 kaartjes, 12 per bouwblok van de geluksdriehoek en 12 voor de oranje bol. Elk kaartje is een Happy Snack en beschrijft een werkvorm. Via de QR-code op het kaartje beland je op een webpagina met een uitgewerkt stappenplan om die werkvorm in de klas in te zetten.

  Check de Happy Snacks-werkvormen

  Handleiding mét driehoeksmeting

   Een toolkit is natuurlijk geen toolkit zonder een duidelijke handleiding. Deze handleiding heeft een “specialleke”. Er zit namelijk een driehoeksmeting bij!

   Geen paniek (of sorry, voor de leerkrachten wiskunde): hier zijn meetlatten noch ingewikkelde formules nodig. Met deze driehoeksmeting breng je simpelweg de geluksdriehoek van jullie klas in kaart. Dit helpt jullie gerichter kiezen waar jullie (eerst) mee aan de slag gaan.

   Haal de toolkit in huis!

   Nabespreking ―

   Elke werkvorm voorziet een kleine nabespreking met de klas. 

   Op het einde van een werkvorm kan je je leerlingen verwijzen naar NokNok.be, daar kunnen ze op eigen houtje aan de slag met oefeningen om hun 'mentaal welbevinden' of 'geluk' te versterken. Hang de poster op in het klaslokaal, en/of geef de jongeren een NokNok-postkaartje en sticker mee haar huis.

   Materialen ―

   Stickers

   Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

   Postkaartjes

   Vertel jongeren over NokNok met dit postkaartje.

   Posters

   Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!