Welkom op NokNok. Deze website werd voor de Coronacrisis ontwikkeld. De oefeningen en tips die je hier vindt zijn zeker ook nu interessant en bruikbaar. Let er wel op dat je hierbij steeds rekening houdt met de meest recente maatregelen.

Ik ben de enige die…


Spelletje waarin jongeren iets van zichzelf in groep vertellen en ontdekken wat hen uniek maakt en wat ze delen met anderen.

Informatie


Ik ben uniek - Wij zijn uniek - Verschillen tussen mensen

12 - 16 jaar

4 - 20 jongeren

25 min.

Takken of stokken

Tips


Deze activiteit is maar heel kort van duur, dus het is interessant om een aantal van deze kleinere acties aan elkaar te koppelen en op die manier toch een hele namiddag te werken rond één of meerdere van de knaltips. Wissel ‘denkactiviteiten’ ook steeds a f met ‘doe-activiteiten’ om de aandacht van de jongeren erbij te houden.

Nabespreking


Na deze activiteit is het leuk om iedereen een stok te geven. Laat ze met deze stok aangeven of ze deze activiteit leuk vonden. Wanneer ze de stok hoog in de lucht steken vonden ze de activiteit leuk, als ze de stok helemaal beneden houden vonden ze het echt niet leuk. Een tweede vraag die je kan stellen is of ze veel nieuws te weten gekomen zijn van de anderen in de groep.

De begeleider licht ook kort knaltip ‘ik (k)en mezelf’ toe en legt de link met www.noknok.be.

Verloop


Iedereen van de groep staat in een kring en vertelt om de beurt iets in de groep. Bijvoorbeeld: Ik heb rood haar, mijn sport is touwspringen, ik heb in China gewoond,… Hij/zij moet gaan zitten wanneer hij/zij iets vertelt dat niet uniek is.