Ik ben uniek!


Spelletje waarbij iedereen zijn eigen unieke zelf in de kijker zet.

Informatie


Ik ben uniek - Wij zijn uniek - Verschillen tussen mensen

12 - 16 jaar

8 - 20 jongeren

25 min.

Niets

Verloop


Iedereen van de groep staat recht in een kring en vertelt om de beurt iets in de groep. Iets waarvan hij/zij denkt dat de andere groepsleden dat niet gemeenschappelijk hebben: iets unieks. Bijvoorbeeld: Ik heb rood haar, mijn sport is touwspringen, ik heb in China gewoond …

De verteller moet gaan zitten wanneer hij/zij iets vertelt dat niet uniek is.

Tips


Je kan deze energizer ook gebruiken als groepsverdeling. De eerste persoon die gaat zitten, zit in groep A, de tweede persoon in groep B enz.

Nabespreking


Na deze activiteit is het leuk om iedereen een item te laten kiezen dat ze leuk vinden (bv. een sleutelhanger, grassprietje, flesje Fanta …). Laat ze met dit item aangeven of ze deze activiteit leuk vonden.

Wanneer ze het item hoog in de lucht steken vonden ze de activiteit leuk, als ze het item helemaal beneden houden vonden ze het echt niet leuk. Een tweede vraag die je kan stellen is of ze veel nieuwe dingen te weten zijn gekomen van de anderen in de groep.

Lees je wat in (knaltip ‘ik (k)en mezelf') zodat je goede info en adviezen kunt geven aan de jongeren.

Vertel de jongeren dat ze op www.noknok.be meer toffe oefeningen voor thuis vinden om zichzelf beter te leren kennen. En om meer zelfvertrouwen te krijgen. Hang de poster op in het lokaal, en geef de jongeren een NokNok-postkaartje en sticker mee haar huis als herinnering aan de activiteit!

Materialen


Stickers

Stickers om klasagenda's, gitaren, kasten in het lokaal, het toilet, ... op te fleuren! Deel ze uit en kom te weten waar ze belanden ;)

Postkaartjes

Vertel je leden over NokNok met dit postkaartje.

Posters

Fleur je lokaal op en zet NokNok in de kijker!