Doe eens zot ―

Je goed voelen

Doe iets waarvan je nooit had gedacht dat je het zou doen. En beleef er plezier aan!  Ga de uitdagingen aan en doe eens zot!

Waarom deze oefening?

Af en toe moet je eens uit de bol gaan. Van nieuwe dingen proberen word je blij. Deze oefening helpt je om de wereld eens aan de leuke kant te bekijken.

Welke uitdagingen wil jij proberen? 

Kies iets via de inspiratie knop of vul zelf aan met je eigen ideeën.

Knotsgekke voorbeelden
Vraag eens aan een voorbijganger hoe het gaat. Bezorg iemand een briefje met een compliment voor hem/haar. Probeer een gezichtsmasker. Koop zaadjes voor een tomatenplant en plant ze direct. Ga met vrienden naar een museum in plaats van naar de bioscoop. Doe een dansje midden op straat. Bak koekjes in hartvorm. Kampeer in de tuin. Schilder je schoenen. Help eens een oude mevrouw om de straat over te steken. Lach eens vriendelijk naar je leerkracht. Breng een spontaan bezoekje aan je buren. Zing een liedje in de metro. Leg je haar eens helemaal anders, zet het bijvoorbeeld voor de helft recht met gel. Deel paaseitjes uit op de hoek van de straat. Neem eens een andere weg naar school. Poets je tanden eens met je linkerhand, als je normaal rechts poetst, of andersom. Stap op iemand af en zeg dat je blij bent dat het zo'n mooi weer is vandaag. Maak eens ontbijt op bed voor jezelf. Bak koekjes voor je buren. Maak een zelfportret. Geef een voorbijganger die je niet kent een gemeend compliment. Bouw de woonkamer om tot een restaurant en voorzie een heerlijke maaltijd voor je ouders of vrienden. Trek een maand lang elke dag een foto van je ‘geluksmomentje van de dag’. Leer een zot instrument bespelen (of eentje dat je al lang heel leuk lijkt). Laat je gaan in een karaokebar. Laat een vriend(in) een grappige outfit voor je samenstellen en draag/pas hem.
toevoegen
Inspiratie
+ voeg leeg item toe

Tip

Plan je eerste uitdaging alvast in. Vergeet niet in je dagboek te schrijven hoe het was om uit te voeren!

Hoe voelde je je hierbij? Gelieve een emotie te selecteren.

boos

zenuwachtig

verliefd

blij

verdrietig

beschaamd

bang

gesteund

krachtig

hoopvol


Met een profiel op NokNok kan je je antwoorden opslaan en testresultaten bekijken. Ook krijg je toegang tot je persoonlijke ruimte waar je een (foto)dagboek kunt bijhouden. Bovendien, het is helemaal gratis!

Een NokNok-profiel iets voor jou?

Met een profiel op NokNok kan je je antwoorden opslaan en testresultaten bekijken. Ook krijg je toegang tot je persoonlijke ruimte waar je een (foto)dagboek kunt bijhouden. Bovendien, het is helemaal gratis!