noknok monster

Andere vrienden


verdrietig

Ik was eens een keer te laat met de fiets om naar school te rijden. Mijn vriendinnen met wie ik normaal fiets, waren dus al doorgereden. Toen heb ik helemaal alleen 10 km moeten fietsen om op school te geraken. Op school hoorde ik dat mijn vriendinnen hadden gezegd dat ik helemaal geen recht heb om boos te zijn en dat zij dat wel hadden. Daarna ben ik een hele week alleen naar school gefietst. Ik probeerde het nog goed te maken, maar ze zegt altijd dat ik er te laat mee afkom. Ik ben zelfs ziek geworden omdat ik er niet meer tegenkon.

Nu ga ik met de bus met mijn andere vrienden. Het is niet leuk als iemand je laat vallen, maar gelukkig zijn er nog anderen!

Reacties ―

"Position switch"

Soms is het heel moeilijk om te begrijpen waarom de andere boos is. Probeer eens de dingen van de andere kant te bekijken. Wat kan zij gedacht hebben toen je er niet was? Hoe zou jij je gevoeld hebben als je daar stond?


"Andere paden"

Misschien ben je uit elkaar gegroeid. Zijn jullie in andere dingen geïnteresseerd. Zoals je zelf zegt: er zijn vast nog wel andere vriendinnen met wie je goed kan opschieten. Misschien worden zij wel je nieuwe beste vriendinnen!

Jan