noknok monster

"Boze ouders bij elke slechte toets."


verdrietig

Hey,

Binnen 2 weken zijn het examens en ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen?! 

Mijn ouders zijn altijd boos als ik een slechte toets maak. En vooral mijn mama, als mijn papa er niet is. 

Dat is echt niet fijn. Ik heb echt schrik. 
Kan je me helpen? 


Reacties ―

"Eigen gedachten"

Thx voor je post! Examens kunnen best eng lijken, zeker als je er nog niet veel gedaan hebt. Dat was bij mij ook zo. Maar vaak ben je meer bang van je eigen gedachten dan van de examens zelf. Je kan alleen maar je best doen hé. Vertrouw op jezelf en focus op de dingen die je al goed kan!

Li

"Ouders boos"

Wanneer je ouders boos worden na een slechte toets, geeft dat een rotgevoel. Je doet het toch niet expres? Alsof jij het leuk vindt… Herinner jezelf eraan dat jij ook met je ouders kan praten over hoe jij je voelt. Als je dit moeilijk vindt, kan de ik-boodschap oefening misschien wel helpen. Jouw ouders willen het beste voor jou. En zij weten ook niet altijd hoe ze best reageren. Jij kan ze daarbij helpen door met hen te praten. Succes!


"Samen staan we sterker"

Sterk van jou dat je je verhaal hier deelt met ons. Soms heb ik ook het gevoel dat het niet gaat lukken en dat ik het niet kan. Ken je dat? Op zo’n momenten is het een goed idee om er eens over te praten met iemand. Met een vriend(in), ouders, een leerkracht, een familielid, of een hulpverlener van AWEL of het JAC in de buurt. We moeten niet alles alleen doen. Samen staan we sterker dan alleen!