noknok monster

"Buikpijn van de stress?"


zenuwachtig

Hallo, 

Ik heb vaak stress voor school, huiswerk, toetsen en mondeling Frans. 

Als ik dan moet gaan slapen heb ik niet veel slaap die nacht. En in de morgen word ik vroeg wakker en heb ik heel veel buikpijn. Ik ben dan ook heel misselijk en krijg niets binnen van boterhammen of ontbijt. 

Ik weet dat dat niet goed is en iedereen zegt: "Dat komt wel goed", maar ik heb het gevoel van niet. Ik heb ook heel vaak hoofdpijn op één plek. 

Wat kan ik doen? 

Reacties ―

"Omgaan met stress"

Hallo,

 Zoveel stress, slapeloze lachten en lichamelijke klachten, … wat rot dat je je zo voelt! Als je er zo misselijk van wordt en zelfs hoofdpijn krijgt, dan is het zeker goed dat je er iets aan probeert te doen. Zoals je zelf ervaart, heeft stress ook een effect op je lichaam. Dit maakt het nog meer onaangenaam. Gelukkig kan je leren om die stress wat meer onder controle te krijgen. Dat is niet makkelijk maar oefening baart kunst! Hier vind je verschillende tips om uit te proberen. Krijg je zelf geen vat op je stress en houden je lichamelijke klachten aan? Blijf er dan niet alleen mee zitten. Probeer je ouders of een leerkracht in vertrouwen te nemen zodat jullie samen een oplossing kunnen zoeken. Naast school zijn er nog zoveel mooie dingen in het leven, zonde als je daar niet van kunt genieten. Ik hoop dat je je snel wat beter kunt voelen.

 Groetjes,


"Meditatie"

Kijk eens naar de oefeningetjes die je vind onderaan bij de knaltip ‘Tijd voor mezelf’. De meditatie en ademhalingsoefeningen die je hier vindt, kunnen je misschien wel helpen om te ontspannen de volgende keer dat je stress hebt!

Li

"Ontspanning, ontspanning, ontspanning"

Ik heb zelf ook erg veel last van stress gehad. Elke keer als ik op school een test moest maken of voor mensen moest spreken, kreeg ik het benauwd en begon ik te panikeren. Ik kon zelfs al de dag op voorhand aan het stressen zijn. Uiteindelijk heb ik dit overwonnen door ook genoeg te ontspannen en leuke dingen te gaan doen. Zeker op zo’n momenten of in drukke periodes is dat extra nodig merk ik. Als je tijd maakt voor jezelf, een momentje neemt om eens rustig te ademenen, krijg je die stress veel meer onder controle. Op deze pagina zag ik oefeningen die je kunnen helpen ontspannen! Probeer ze zeker eens uit of ga op zoek naar wat jou tot rust kan brengen en probeer hier dan wat tijd voor te maken.

 Lieve groetjes,


"Het zekere voor het onzekere"

Hallo,

Stress kan wel vaker een invloed hebben op hoe je je fysiek voelt en het is dan ook belangrijk dat je hier aandacht aan besteed. Kijk eens of je je beter voelt wanneer de stress weg is. Als dit het geval is, dan zijn het inderdaad na-verschijnselen van de stress en worden deze hopelijk verholpen wanneer je minder stress ervaart. Als je hoofdpijn toch nog blijft, is er misschien wel meer aan de hand en kan je best een dokter inschakelen! Blijf er zeker niet mee zitten en vertel aan een ouder of familielid hoe je je voelt. Zij zullen misschien met jou naar de dokter gaan zodat je zeker bent dat alles in orde is met je lichaam en hoofd! Beter het zekere voor het onzeker nemen.