noknok monster

fuif


beschaamd

ik ben dit weekend naar men eerste fuif geweest. en ik moest van men ouders om 1 uur thuis zijn. en, ik was dus optijd thuis. omdat ik anders misschien nooit meer naar een fuif zou mogen gaan.
maar ik was ook voor de eerste keer zat. mijn vriendin had een vriend meegebracht. die is al ouder dan 16 dus die mocht drinken. hij had bier voor mij en men vriendin bier meegebracht en ik wou het niet drinken maar ik wou ook niet de kinderachtige zijn. dus ik heb het gewoon gedronken. ik heb er daarna nog 2 of 3 of 4 gedronken en ik was dus zat. ik heb blijkbaar met een jongen gezoend op die fuif en dat is gefilmd. die jongen heeft dat op facebook geplaatst en naar mijn ouders gestuurd. ik hoop dus dat men ouders dat nooit te weten komen want als ze weten dat ik op mijn eerste fuif al zat was ga ik nooit meer naar een fuif mogen gaan. weten jullie wat ik kan doen om te zorgen dat mijn ouders dat filmpje niet zien??

Reacties ―

"Jezelf respecteren"

Het is fijn dat je leuke dingen doet met je vrienden, een eerste fuif is altijd spannend. Maar het betekent niet dat je verplicht bent om daar te drinken. Je mag jezelf best wat meer respecteren (https://www.noknok.be/twijfels/hoe-zeg-ik-nee) en je hoeft niet gewoon de groep te volgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderachtig bent als je niet drinkt, integendeel! Nee zeggen tegen drank vraagt lef. Veel jongeren van jouw leeftijd drinken ‘omdat het hoort’, maar je mag juist fier zijn op jezelf als je kan zeggen ‘nee bedankt, geen zin in’. Je zal zien dat je nog steeds een leuke avond kan beleven. Hier  vind je wat tips als je het moeilijk vind om nee te zeggen.

 Ik geloof in jou!


"Eerlijk zijn"

Heel vervelend dat er een filmpje op sociale media staat. Misschien kan je al eens naar die jongen toe stappen en hem te vragen dit eraf te halen? Probeer met hem te praten, op een rustige manier, en leg hem uit waarom je dat filmpje er echt niet op wilt. Want eens het filmpje verspreid wordt, is het helemaal moeilijk om het terug van het internet te krijgen. Ik zou ook overwegen om toch naar je ouders toe te stappen en het uit te leggen. Als je zelf de kans krijgt om jouw verhaal te doen, zullen ze het appreciëren dat je eerlijk bent. Zorg in het vervolg dat je altijd goed weet wat je doet en wat anderen doen. Beter voorkomen dan genezen 😊.

 Groetjes,


"Nee zeggen"

Hey,

Een fuif, kei leuk! Het is enkel spijtig dat je denkt dat je moét drinken om erbij te horen. Want dat is echt niet zo! Hier (https://www.noknok.be/twijfels/drugs-en-drank) vind je wat meer informatie over alcoholgebruik.  Ik dronk voor mijn 16de gewoon cola op feestjes en ik amuseerde me nog altijd rot! En eens ik 16 was, genoot ik des te meer van een pintje. Als je dan toch een biertje drinkt, is het altijd beter om dit met maten te doen. Zeker de eerste keren, want dan is je lichaam nog niet gewend aan alchohol en ben je des te sneller zat. Wanneer je zat bent, doe je wel eens dingen waar je achteraf spijt van krijgt, dat is voor niemand leuk. Dus volgende keer zeker nog eens naar een feestje, maar laat die alchohol nog maar voor wat het is. Je hebt nog tijd genoeg later om eens iets te drinken en je bent zeker niet kinderachtig als je nu nee durft zeggen!

 Groetjes,