noknok monster

"Ik word gek van dat onverklaarbare gevoel."


verdrietig

Dag iedereen!

ik wil jullie graag meedelen wat ik voel.

Het is een beetje moeilijk om uit te leggen. Ik heb namelijk de laatste weken een raar gevoel in mij. Ik denk dat het iets met mijn hart is want ik heb hier wel redelijk vaak last van.

Maar aangezien ik dit gevoel niet echt kan verklaren, dan gaat mijn hoofd automatisch slechte gedachten beginnen denken. En over wie? Over mijn vriend. Ik en mijn vriend zijn al 1 jaar en 6 maand samen, alles gaat goed tussen ons, nog geen grote ruzie gehad, niemand heeft al iets verkeerd gedaan, wij voelen ons heel goed bij elkaar en ik heb het gevoel dat wij zeker bij elkaar zullen blijven!

Maar nu terug naar dat gevoel. Dus, aangezien ik geen verklaring kan vinden voor dat gevoel, ging mijn hoofd allemaal slechte gedachten gaan bedenken over mijn vriend. Gedachten zoals "Zie ik hem misschien niet meer graag?" of "Wil ik nog bij hem zijn?". Maar waarom zou ik zoiets denken? Wanneer ik deze gedachten heb moet ik wenen. Heel veel wenen.

Ik weet echt niet meer wat doen...

ik weet zeker dat het niks met mijn vriend kan te maken heeft, want wanneer ik me voorstel dat het gedaan zou zijn tussen ons dan moet ik heel veel wenen, dus dat is een teken dat ik hem heel graag zie!

Maar die slechte gedachten blijven zich soms herhalen in mijn hoofd en ik word er gek van! :( Iedereen kent mij als een vrolijk meisje en dat ben ik ook. Maar de laatste weken zit er iets vervelend vanbinnen. Ik zou zo graag weten wat het is. 

Ik weet dat het moeilijk is maar kan iemand mij wat meer vertellen wat ik meemaak? Of raad geven?

Reacties ―

"De taal van ons lichaam"

Signalen vanuit ons lichaam voelen soms vreemd aan en we kunnen ze niet altijd plaatsen. Daardoor slaat ons hoofd op hol. Want we willen een verklaring vinden voor dat gevoel. Maar weet je, als je niet exact weet waarom je iets voelt is dat ook oké. Soms wordt iets duidelijker als we er vanop een afstand naar kunnen kijken. Loslaten, noemen we dat. Loslaten van je zorgen en piekergedachten kan je met meditatie. In het begin voelt het raar, maar je voelt een groot verschil als je het een paar dagen achter elkaar doet. Dat is wetenschappelijk bewezen! Probeer de mediatie op nok nok eens, of download een app zoals Headspace of andere mindfulness app. Ik kan alvast niet meer zonder, ik voel echt het verschil. Ik raad je aan om het eens te proberen. Waarom niet? ;)


"Luister naar je hart!"

Het lijkt alsof je je vriend nog altijd graag ziet ;) Jouw hoofd kan je allerlei dingen laten geloven, maar je hart zegt duidelijk wel iets anders. Luister gerust naar je hart. Praat voldoende met je vriend, want zoals je weet is communicatie super belangrijk in een relatie! Dat vreemde gevoel in je lichaam kan te maken hebben met verschillende dingen. Als je het niet weet, probeer het dan even los te laten. Aanvaard dat je je wat vreemd voelt en probeer te genieten van de kleine dingen in het leven.