noknok monster

Gepest geweest


bang

Ik lees hier veel verhalen over pesten en ik zag soms mezelf erin. Dus ik besloot dat van mij op te schrijven.

Ik werd gepest vanaf het eerste leerjaar omdat ik dik was, niet alleen mijn klasgenoten lachten mij uit en pesten mij, nee mijn leerkrachten ook en dat begreep ik niet goed maar ik kwam er rap achter ik was een Antwerpenaar die in West-Vlaarderen leefde,ik voelde mij een vreemde in eigen land. Toen ik naar het middelbaar ging kon ik kiezen Antwerpen of West-Vlaanderen ik had al rap besloten ik ging naar Antwerpen maar de schrik was er al rap op de eerste dag er zaten vragen in mijn hoofd ," gaan ze mij accepteren? Zou ik uitgelachen worden?" En nog veel meer vragen. Het was heel anders ik werd geaccepteerd hoe dat ik was dik of dun blank of zwart iedereen was bevriend met elkaar. Nu zit ik in het 3de in dezelfde school maar ik moest kiezen tussen die school of een in De Panne, ik had heel graag naar de panne willen gaan maar ik was bang om terug gepest te worden.

Is deze reactie normaal?

Reacties ―

"Praat erover"

Belangrijke beslissingen maken kan je niet altijd alleen. Praat erover met mensen die je vertrouwt. Vertel hen hoe jij je voelt bij de situatie. Deik-boodschap oefening kan je helpen om duidelijk te verwoorden wat je wilt zeggen. Praat met je ouders, vrienden, familie. Of praat met een hulpverlener van AWEl of een JAC (jongerenadviescentrum) bij hou ind e buurt.


"Gepest worden en anders zijn"

Gepest worden is helemaal niet leuk. Het voelt alsof ze alleen jou in het oog hebben. Maar of je nu een ander accent hebt, een andere kledingstijl of sproeten hebt, voor iedereen je kan ervoor gepest worden. Het gaat dus niet om wat jouw anders maakt, maar om hoe jij je voelt over jouw unieke zelf. Iedereen heeft zijn eigen sterke en unieke kanten, dat kunnen we maar best accepteren én fier op zijn.

Pol

"Laat je niet tegenhouden door angst"

Hoi! Fijn dat je ook jouw verhaal deelt. Klinkt niet gemakkelijk zeg, om je een buitenlander te voelen in je eigen land. Heel positief dat je goeie ervaringen had op je nieuwe school. Bang zijn in deze situatie is best normaal. Je kan je afvragen: ‘wil ik me laten tegenhouden door mijn angsten?’ Jij bepaalt jouw eigen leven, en je bent goed genoeg zoals je bent. Je zelfvertrouwen kan je verhogen met deze oefening, en vooral ook door te gaan voor wat jij graag wilt doen.