noknok monster

"Hou je STERK net als ik."


krachtig

Ik zie mezelf als iemand die het al lang volhoud,
met al het ongeluk dat ik al ben tegengekomen.
8 jaar hou ik me al sterk.
Ik ben ondertussen al depressief.
Om de zoveel tijd kun je me dan
ook terug vinden in mijn kamer.
Dan zit ik op de grond
opgekruld in een hoekje,
naar depressieve muziek te luisteren.
Maar toch hou ik stand,
geef niet zo makkelijk op. Dat is
wat de pesters willen.
Hou je STERK net als ik.

Reacties ―

"Een echte volhouder"

Hallo,

Wat moedig van je om je verhaal hier te delen! Als ik het zo hoor, heb jij al moeilijke periodes gekend. De momenten dat je je alleen terugtrekt in je kamer met muziek, moeten niet gemakkelijk zijn. Dat je ondanks die tegenslagen toch kan zeggen dat je een volhouder bent en je sterk houdt, dat is enorm knap. Er zijn vele jongeren die daar naar zouden opkijken. Jezelf sterk houden is super maar soms wordt het ook jou wel eens te veel. Dat is ook logisch. Op die momenten dat je ongelukkig bent, mag je best eens op iemand anders rekenen. Niet bang zijn om hulp te vragen. Het is niet erg dat je soms kwetsbaar bent, niemand kan altijd sterk zijn. Als je het moeilijk vindt om andere hulp te vragen, kunnen deze tips je daar misschien wel bij helpen.

 Veel goede moed,


"Muziek"

Ik hoor dat je wel eens naar muziek teruggrijpt als je je ongelukkig voelt. Muziek is dan ook iets enorm krachtig. Het kan je emoties erg beïnvloeden. Je herkent je eigen gevoel in die depressieve muziek. Daarom zou ik voorstellen om het ook eens op een andere manier te proberen. De volgende keer dat je je slecht voelt, zet je ook muziek op. Maar deze keer zet je muziek op die je vrolijk maakt, waar je je beter daar voelt. Maak op een goed moment een playlist met alle liedjes die jou een goed gevoel geven. Wanneer je dan nog eens een moeilijk momentje hebt, kan je naar deze playlist terug grijpen. Ik ben er zeker van dat het je zal helpen! Lees hier wat meer over de kracht van muziek.

 Groetjes,


"Topper"

Hey,

Wat een topper ben jij! Het is zo fijn te lezen dat jij je sterk houdt en niet zomaar opgeeft! Ik ga de volgende keer als ik het moeilijk heb, jouw tekstje nog eens lezen. Ik ben er zeker van dat het mij ook de moed zal geven om gewoon door te gaan

Veel liefs,