noknok monster

"Ga ik mijn jaar opnieuw moeten doen?"


verdrietig

Dag allemaal, 

Ik voel me de laatste tijd niet zo lekker. Ik heb telkens een stress als ik opsta. Het is vaak vlak voor de examens (1 à 2 weken) dat ik dat gevoel krijg. Daardoor kon ik opnieuw en opnieuw niet naar school.

Ik heb dit al eens eerder gehad, maar ik krijg het telkens opnieuw. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik bijna opgenomen moet worden omdat ik niet naar school ga. Ik ben te veel afwezig en ik ga mijn jaar opnieuw moeten doen. 

Kan iemand mij hier mee helpen? Heeft iemand hier ook last van? 

Reacties ―

"Talk about it"

Hoi Yorben, wat jammer dat jij zoveel stress hebt. Dat kan je verdrietig maken, want doen wat je wilt doen lukt daardoor niet altijd. Wanneer je je niet lekker voelt en zoveel stress hebt, is het goed om erover te praten met iemand. Met je ouders, vrienden, een leerkracht die je vertrouwt, … Ook met een hulpverlener gaan praten kan opluchten. Bij het jongerenadviescentrum (JAC.be) kan je steeds terecht, en ook anoniem bij AwEL via telefoon of chat. Op het forum van AWEL vind je trouwens ook vverhalen van jongeren die gelijkaardige dingen meemaken. Je bent niet alleen, hoor. Check hier eens. Onderaan vind je tips van anderen jongeren.


"Mediteren tegen stress"

Tip: als je de stress voelt opkomen, probeer eens een meditatie. Bijvoorbeeld ’s morgens vlak na het opstaan. Het kan je helpen om dingen van op een afstand te bekijken, waardoor je je minder stressy voelt. Let hierop: diep ademhalen met je buik, en langer uitademen dan je inademt. Dit kan je overal doen, trouwens. Waar je ook bent. Probeer het een paar keer. Want oefening baart kunst. Op youtube vind je begeleide meditaties. Ook op Nok Nok hebben we een mediatie, kijk hier eens. Veel succes!!