noknok monster

"Als ik erover praat breekt een stukje van mijn hart."


verdrietig

hey! 

Toen mijn broer twee jaar geleden weg ging thuis, had ik het erg moeilijk. En nu nog altijd eigenlijk. 

ik kan er soms met mijn beste vriendin over praten, maar als ik erover praat voel ik precies altijd een stukje van mijn hart breken. En altijd meer en meer. Ook tijdens de godsdienstles voel ik het bij bepaalde thema's of situaties. 

Mijn tip: als als je ook zo'n dingen meemaakt, probeer er dan veel over te praten. Doe niet zoals mij en krop je verdriet niet op! Praat erover met je mama of papa of met een beste vriend(in). Want dat kan écht opluchten! 

Reacties ―

"​Je kan rekenen op anderen"

Je geeft mooi advies aan de andere jongeren hier, dankjewel daarvoor. Je weet wel dat praten kan helpen, maar het blijft moeilijk. Want wat je vanbinnen voelt doet gewoon pijn. Anderen kunnen je pijn niet wegnemen, maar je wel helpen om ermee om te gaan. Of je gewoon wat minder alleen te voelen… Na zo’n les godsdienst kan je bijvoorbeeld aan een goeie vriendin of een leerkracht die je vertrouwt zeggen dat het je deed denken aan je broer. Je hoeft er niet veel over te zeggen. Een klein woord erover kan echt opluchten. Je kan rekenen op anderen, je hoeft het niet alleen te doen hoor x.x.x