noknok monster

"Mijn papa heeft in de gevangenis gezeten."


bang

Het klinkt misschien raar, maar als je A zegt, moet je ook B zeggen. Mijn papa heeft in de gevangenis gezeten omdat het huis in brandt heeft gestaan, net voor de vakantie. 

Ik vind het jammer dat ik hem nu niet meer zo vaak zie. Maar ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben vang om hem te verliezen. Als dat gebeurt, overleef ik het niet. 

Mijn papa en ik zijn als de maan en de zon. Als een wolf en een big. We zijn onafscheidelijk. Daarom vraag ik om hulp. Wat moet ik doen?  

Reacties ―

"Opluchtend gesprek"

Als ik het zo hoor, heb jij een heel fijne band met je papa, dat is mooi! Jammer genoeg zijn de omstandigheden niet altijd gemakkelijk en krijg je soms het gevoel alsof alles fout lijkt te lopen. Het is niet gemakkelijk, maar onthoudt dat na regen altijd weer zonneschijn komt, zelfs de moeilijkste periodes kan je doorkomen. Het klinkt alsof er niet veel is dat jij kan veranderen aan de situatie met je papa. Dat je daarover zorgen maakt is helemaal normaal. Probeer niet met die zorgen te blijven zitten maar praat er eens over met iemand die je vertrouwt. Spreek bijvoorbeeld een goede vriend, lieve buurvrouw, sympathieke leerkracht of iemand van je familie aan, je zal zien dat het oplucht. Wil je liever een anonieme babbel? Dan kan je gratis bellen/chatten met de hulpverleners van Awel.


"Angsten delen"

Het is heel moedig van je om dit verhaal hier te delen. Soms kan het moeilijk zijn om te praten over zo’n dingen en dan blijf je er alleen mee zitten. Je angsten delen met anderen is een belangrijke eerste stap. Wat tips om hulp te vragen aan anderen kan je hier vinden.