noknok monster

"Mijn beste vriend negeert me!"


verdrietig

Hey! Hoe moet ik beginnen? Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb een beste vriend die ik al ken van in het begin van dit schooljaar. Toevallig is die ook een vriend van mijn lief.

Een week of twee geleden had ik een verjaardagsfeestje voor mijn vader georganiseerd. Beide waren uitgenodigd. Mijn lief ging iets later komen dan mijn beste vriend. Mijn beste vriend was wat alcohol beginnen drinken en een beetje zat had hij me een mep op mijn kont gegeven. Maar dat was dus vriendschappelijk, want we hebben beide een lief. 

Ik vertelde dat aan mijn lief (want wij zijn altijd eerlijk tegen elkaar) en opeens vloog die hard uit tegen mijn beste vriend. En nu is mijn beste vriend boos op mij omdat ik dat gezegd heb tegen mijn lief. 

Dat die nu zo boos is doet heel veel pijn. Ik ben echt bang dat het nooit meer goed gaat komen. Ik kon echt veel bij hem terecht en ook omgekeerd. Dus ik wil die echt niet kwijt. Ik zie hem nu elke dag op de bus en hij negeert mij gewoon. Ook via sociale media. Ik vind dit zo moeilijk! Wat moet ik doen? 

Reacties ―

"Blijf positief"

Sterk van jou dat je zo eerlijk kon zijn met je lief. Door een misverstand zit het nu even niet goed tussen jou en je beste vriend. Dat is rot. Soms heeft iemand wat tijd nodig om na te denken over wat er gebeurd is. Geef de moed niet op!


"Haal diep adem"

Soms zit je midden in een situatie waar je zelf weinig aan kan veranderen. Dat is pijnlijk, want je wilt het oplossen. Laat je beste vriend weten dat je het goed wil maken. Geef hem dan tijd. En focus op jezelf. Ontspan en haal eens diep adem. Deze 1 minuut mediatie helpt mij om even tot rust te komen. Waardoor ik het leven weer positiever zie. Werkt het voor jou ook? Test het maar eens uit.


"Zelfvertrouwen"

Dankjewel om je verhaal te delen! Soms verwachten we veel van anderen. En beïnvloeden zij heel erg hoe wij ons voelen. Daar word je onzeker van. Je weet niet wat te doen. Het helpt dan om zelf beter in je vel te zitten. Dan weet je dat je leven wel goedkomt, wat anderen ook zeggen. Aan je zelfvertrouwen werken helpt echt! Probeer je deze oefening eens?