noknok monster

"Ik spring voor iedereen, maar wie springt er voor mij?"


verdrietig

Hoi. Dit is mijn verhaal: 

Ik ga nu naar een psychologe omdat ik het moeilijk heb met mezelf. Het is voornamelijk op school. Ik behaal goede punten en werk hard, maar ik ben daar heel onzeker over. Ik zeg vaak tegen mijn vriendinnen dat ik ga buizen. Zij vinden dat ik stoef, maar ik heb er dan echt een slecht gevoel bij.

Ik zit in een meisjesklas en dat is wel fijn, maar soms ook totaal niet. Het zijn echte bemoeiallen als het op ruzie aankomt. En, er zit een meisje in de klas die echt iedereen mag. Dus ze durft te zeggen wat ze wil. Terwijl ik de stille ben en nooit mijn hand durf op steken om te antwoorden of iets te vragen wat ik niet snap. De andere meisjes praten alleen maar met me als het over school gaat. Daarom voel ik me soms een wandelende agenda. 

Ik ben stil, onzeker, verlegen en stotter bijna bij alle woorden die ik zeg. Ik voel me dom als ik stotter. Ik heb wel vriendinnen maar het voelt niet zo. 

Heb je ook het gevoel dat je alleen maar tegen een muur aanbotst? Dat je alles zwart ziet? Dat heb ik dus alle dagen. Ik loop bijna alle dagen boos, verdrietig, pissig. Gewoon omdat niemand me ziet staat. Ik voel me de meeste tijd onzichtbaar. Ik spring voor iedereen, maar wie springt ervoor mij? 

Ik ben veel beter in schrijven dus daarom begin ik dit.

Liefs onzekermeisje xxx

Reacties ―

"Jij bent uniek"

Wat fijn dat jij je verhaal hier schrijft. Je hebt het momenteel moeilijk in de klas. Ik begrijp je situatie. Je vindt jezelf wat onzeker en stil. En de meisjes uit je klas zijn niet zo. Dat voelt niet leuk en dat maakt je onzeker. Maar jij bent een uniek persoon. Je hoeft helemaal niet zoals de anderen te zijn om erbij te horen. Je haalt goede punten en bent goed in schrijven. Daar mag je fier op zijn. Ben je misschien ook goed in luisteren, plannen en stipt zijn? Dat zijn allemaal belangrijke vaardigheden die je gerust in de verf mag zetten!


"Complimentjes"

We doen allemaal ons best. Het is fijn om eens extra aandacht te besteden aan waar we goed in zijn. Je ouders en vriendinnen geven je vast af en toe een complimentje. Let er eens extra op. Dat kan echt deugd doen. Weet je niet goed hoe je erop kan reageren? Op deze pagina vind je allerlei handige tips!


"Onzeker zijn"

Je bent niet de enige! Veel jongeren voelen zich onzeker. Sommigen worden dan stiller. En anderen zetten een grote mond op. Zo zie je maar dat iedereen anders is. En dat is oké. Ik was vroeger ook onzeker en stiller dan de andere meisjes in mijn klas. Nu ben ik fier op wie ik ben. Ik schrijf boeken en kan heel goed luisteren naar mijn vrienden. Je kan aan je zelfvertrouwen werken. Probeer deze oefening eens. Je mag jezelf laten zien zoals je bent. Jij komt er wel, meid!