noknok monster

"Toen we in bed lagen, flitsten er slechte herinneringen voorbij."


bang

Ik denk dat het maandag begon. Ik lag met mijn vriend in bed en we waren leuk bezig tot ik plots blokkeerde.

Ik begon helemaal te trillen en voelde me misselijk. Al mijn spieren verkrampten plots en ik kon niets meer doen.  Mijn vriend bleef maar vragen wat er was. Maar ik antwoordde enkel met "ja". 

Hij gaf me een knuffel. Ik ontspande, maar dan begon ik zomaar te wenen. Er flitsten allemaal herinneringen voor mijn ogen van erge dingen die ik heb meegemaakt. De traande stromende over mijn wangen. Mijn vriend troostte me maar begon dan ook te wenen omdat hij het zo erg voor me vond. Daar lagen we dan...

De dag erna nam ik afscheid van hem en ging naar huis. 's Avonds was ik bezig met studeren en naar muziek te luisteren. Tot plots een triestig liedje afspeelde. Ik voelde me plots zeer angstig en begon weer te trillen. Dit keer had ik het gevoel dat ik ook niet meer kon ademen.

Het bleef maar duren. Ik draaide ook helemaal weg. Ik denk dat ik uiteindelijk op de grond ben gevallen en daar een tijd heb gelegen tot ik gekalmeerd was. Daarna begon ik te wenen en het stopte niet. Tot ik uiteindelijk in slaap viel. Ik werd wakker de volgende ochtend met een heel duizelig gevoel.

Nu voel ik me al wat beter maar bij de minste spanning begin ik zwaar te ademen, trillen en voel me misselijk.
Hopelijk is dit eenmalig en gaat het over?!

Reacties ―

"Praat erover met iemand"

Hey, tnx om je verhaal te posten! Dat is eng zeg. Als je paniekgevoelens krijgt helpt het vaak wel om erover te praten met iemand. Samen denken is altijd fijner dan er alleen mee zitten. Vertel het tegen een van je ouders of een leerkracht bijvoorbeeld. Als je liever anoniem met iemand erover praat kan dat via AWEL. En je kan ook steeds terecht bij hetjongerenadviescentrum (JAC) in jouw buurt!

Jan

"Ademhalingsoefening"

We zijn allemaal weleens angstig en hebben paniekgevoelens. Als de paniek opkomt op momenten dat je het niet verwacht, is dat heel verwarrend. Probeer je ervan bewust te zijn dat je jezelf ook weer kan kalmeren op zo’n moment. Ademhalingsoefeningen zijn daar heel goed voor, bijvoorbeeld deze ademhalingsoefening met balletje. Hoe meer je oefent met deze oefening, hoe beter je jezelf kan kalmeren als je paniek voelt opkomen. Elked dag even oefenen, je merkt echt het verschil.