noknok monster

"Ze roddelen over mijn geaardheid."


bang

Waar moet ik beginnen...

In het 3e middelbaar begon ik te twijfelen aan mijn geaardheid. Maar toen ik verliefd werd op een jongen die 2,5 jaar ouder was dan mij, twijfelde ik niet meer. Ik wist het 100% zeker: ik ben voor de jongens! 

We hadden een goede relatie, een zéér goede zelfs, maar... na een tijdje kwamen de twijfels terug. Hij voelde dat ik met iets zat, maar ik kon hem dat toch niet vertellen?! Het moest wel, maar ik was bang om hem te kwetsen....Gelukkig ving hij het goed op en konden we vrienden blijven. Want de relatie zelf kon ik niet meer aan. 

Ik had écht tijd nodig. En die tijd heeft me ook geholpen. Want nu weet ik het zeker: ik ben bi. Hij heeft me ook echt geholpen hierdoor te worstelen. 

Vorige week kreeg ik van een vriendin te horen dat ze met eenzelfde twijfel zat. Ik heb dan mijn verhaal gedeeld met haar. Nu weten 4 personen dat ik bi ben: mijn ex en dan nog 3 vrienden. Mijn ouders weten het zelfs niet. Ik wou het geheim houden, maar plots hoorde ik dat mensen roddelden over mijn geaardheid: "ze hadden vermoedens...".

Ik wil dat de roddels stoppen, maar ik weet niet wat ik moet doen. Iemand moet het dus hebben doorverteld, maar wie? En gaan mensen mij nu anders bekijken? Ik weet het niet... Ik ben bang. 

Ik wil gewoon dat ze stoppen met roddelen en dat ik een gelukkig leven kan leiden!

Reacties ―

"Ken jezelf"

Nice van je dat je luistert naar jezelf. Je geaardheid is een deel van jou dat je nog niet met iedereen kan delen. Dat is oké! Niet cool wanneer iemand je geheim doorvertelt. Als ik een geheim heb wil ik het aan anderen kunnen vertellen wanneer ik daar klaar voor ben. Die roddels gaan vanzelf wel weg wanneer je er niet op reageert. Soms zijn er dagen waarop je er echt niets meer over wilt horen. Je kan een oefening doen om jezelf eraan te herinneren dat je awesome bent, wat er ook geroddeld wordt. De oefening heet ‘3 beste prestaties’. Het geeft mij soms wel een boost. Probeer het eens. En vooral, blijf jezelf!

Li

"Krachtig persoon"

Wauw, ik zie dat je duidelijk een krachtig persoon bent. Moeilijke dingen met anderen delen is niet gemakkelijk. Maar jij deed het. Top! Je hebt een goede relatie gehad waaruit je veel hebt geleerd over jezelf. En daar heb je ook een goede vriend aan over gehouden die je helpt door moeilijke periodes. Blijf zo verder doen!