noknok monster

school&liefdesverdriet


verdrietig

ik ben al weken en maanden uitgesloten in de klas. je hebt een gevoel dat je er niet bij hoort en je denkt nog meer dingen die eigenlijk niet waar zijn hoor! ik had het ook. problemen in de klas en liefdesverdriet. bij liefdesverdriet kan ik een tip geven aan jullie, vermijd zoveel mogelijk contact met je ex. en ga zeker NIET in een nieuwe relatie als je denkt dat je er nog niet klaar voor bent. en begin nooit met snijden of krassen want je hebt er spijt van! praat met awel of jongerenadviescentrum. en zoek zeker en vast steun bij familie en vrienden je gaat hier sterker doorkomen hoor!

Reacties ―

"Top tips"

Hey daar, super dat jij zo’n goeie tips geeft aan ons. Jij klinkt als iemand die positief denkt en geeft om anderen. Dat zijn mooie eigenschappen. Erbij horen gaat niet altijd vanzelf en dat is oké. Geef de moed niet op. En blijf vooral jezelf. Liefs!


"Zelf in actie"

Iedereen gaat wel eens door een moeilijke periode. Dan is het leuk als we bij iemand terecht kunnen die we vertrouwen. We kunnen ook zelf actie nemen om ons beter te voelen. Dat geeft kracht. Een oefening die veel jongeren helpt is 'werken aan je zelfvertrouwen'.


"Hulp vragen"

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat alles tegenzit. En dat niemand ons begrijpt. Dan is het een goed idee om te praten met iemand die je niet kent. Inderdaad, je hart eens luchten en een luisterend oor doet deugd. Je kan anoniem bellen, mailen of chatten met iemand van AWEL, of je kan eens langsgaan bij een jongerenadviescentrum (Jac) in je buurt.

Pol