noknok monster

"Ik probeer me sterk te houden."


bang

Dit is mijn verhaal: 

Ik loop vaak over de speelplaats met een bang gevoel. Mensen lijken me uit te lachen en te roddelen. Ik probeer me sterk te houden. Ik probeer te tonen dat het me niet kan schelen. 

Maar als ik even alleen ben, kan ik een traantje laten omdat ik me niet goed voel op school. Ik sta er alleen voor. Niemand snapt mijn verhaal. Maar toch vragen ze er naar. Ik ben geen prater over mijn problemen en ik val er liever niemand mee lastig. Daarom schrijf ik het op. Waar niemand het kan zien. 

Ik ben bang dat ik me op een dag niet meer sterk zal voelen. Ik ben bang voor te toekomst. Wat er me nog allemaal te gebeuren staat. 

Ik hoop dat iemand me even kan helpen. Of een tip zou fijn zijn! x

Reacties ―

"Je sterk tonen maar toch bang"

Dat zal wel heel moeilijk voor je zijn. Goed dat je de dingen al van je kan afschrijven! Dat geeft toch al een beetje rust in je hoofd. Knap dat je dat doet. Erover praten is misschien een volgende stap? Is er niemand in je omgeving waar je bij terecht kan? Je ouders, een broer of zus, nicht of neef of zelfs een leerkracht? Dan kan je samen met iemand anders misschien naar een oplossing zoeken. Of je kan steeds bellen of chatten met Awel, zij helpen jongeren die met een probleem zitten. Dat is helemaal anoniem (ze vragen niet naar je naam enzo) en helemaal gratis. surf naar www.awel.be. Het kan even moeilijker gaan, maar hou de moed er in!