noknok monster

stiefmama


krachtig

het begon toen ik 7 jaar was. mijn ouders waren uiteen en mijn vader had een nieuwe vriendin.

in het begin ging alles goed : ze was lief, werd niet zo snel kwaad. (ik had ook dan ineens een stiefbroer) ze had mijn mama 1 keer ontmoet is normaal verlopen. Maar een tijdje later was het mijn 1ste communie en dat vergeet ik nooit meer . mijn papa riep mij en keek superkwaad maar ik dacht dat hij een grapje maakte. hij kwam naar mij en sleurde mij met mijn arm naar buiten (dit was op het feest) hij werd kei kwaad en riep . na mijn communie moest ik een weekend bij naar mijn papa gaan EN hij was nog altijd superkwaad. hij zei dat hij mijn cadeua had weggegooid (ik had dat nog niet gekregen op mijn cummunie) ik wou wel weten wat mijn cadeau was maar ik heb het niet gevraagd. een tijdje later gingen we in een restaurant eten en mijn papa moest nog even geld gaan afhalen en juist daarvoor kijkt mijn stiefmoeder mij kwaad aan. ik begon al schrik te krijgen. Mijn papa vertrok en zei begint tegen mij te roepen: denkt maar niet dat jij bij u papa op de eerste plaats komt want dat doe ik!!!!!

zo ging dat 3 jaar door dat ze snachts ruzie hadden en iedere keer dat mijn mama mij kwam halen huilde ik in de auto. ze schold mij en mijn mama altijd uit. ik ben eens in actie gekomen want ze was weer bezig: (We waren op een feest)

mijn papa: ik ga naar huis

zei: ik blijf nog even hier met (zei mijn naam)

ik: maar ik wil ook naar huis

zei: ik ga hier ook niet alleen blijven dus jij blijft hier!

en toen was de maat vol voor mij!

ik zei: het is niet mijn schuld dat ik hoofdpijn heb want ik moest van JOU de hele tijd dansen enzo!!!!!!

ik ben toen huilend naar mijn papa gelopen en het allemaal verteld wat ze allemaal heeft gedaan

sinds ga ik niet meer naar mijn vader

dus: laat je nooit doen en raap al je moed bij een en vertel alles aan iemand want z'n dingen mogen niet blijven duren!

Reacties ―

"Heftig!"

Bedankt om je verhaal te delen. Heftig zeg, zo te horen was dat een moeilijke periode voor jou. Vertellen hoe je je voelt aan de mensen in je leven is belangrijk. Zo kan de situatie beter worden voor iedereen. Deze oefening kan je helpen om nog beter te zeggen wat je denkt: de ik-boodschap . Het belangrijkste is dat jij je goed voelt, dus blijf doen wat goed voelt voor jou!

Jan