noknok monster

Verdriet hoe moet je er mee omgaan?


verdrietig

Hallo ik ben Kayleigh.. en ik ben 16 jaar, ik ben vaak verdrietig omdat ik geen ouders heb en als ik andere kinderen zie knuffelen met hun ouders doet dat heel veel pijn vanbinnen dus ik heb me daarom vaak verwond voor de pijn weg te halen met andere pijn het is best moeilijk om dat te zeggen maar omdat jullie mij niet kennen doe ik dit toch.

Reacties ―

"Verdriet niet alleen dragen"

Lieve Kayleigh,

Wat erg dat je je zo rot voelt! Geen ouders hebben is niet niets. Ik kan me voorstellen dat het veel pijn doet om dat te missen. Hopelijk heb je een paar andere mensen waarbij je je goed voelt. Je verdriet alleen dragen is erg zwaar. Kan je er eens over praten met iemand in je omgeving? Dat klinkt misschien eng. Maar ze zullen best begrijpen dat je daar verdrietig om bent. Er eens over kunnen vertellen lucht vaak heel erg op.

Vind je het te eng om erover te praten met iemand die je kent? Je kunt ook steeds anoniem terecht bij Awel (via chat, mail, of telefoon).

Dikke knuffel,


"Omgaan met pijn"

Hé daar,

Wat dapper dat je hier kunt vertellen dat je er veel pijn over voelt. Het lijkt me best moeilijk om daarmee om te gaan.

Soms kan iets zoveel pijn doen, dat je met jezelf geen blijf meer weet. Het lijkt alsof niemand je begrijpt, alsof je opgesloten zit in jezelf. Jezelf pijn doen lijkt dat verschrikkelijke gevoel tijdelijk even te verdoven. Het is een manier geworden om daarmee om te gaan. Maar… het heeft ook veel negatieve gevolgen, vaak voel je je er achteraf slechter door.

Het is niet gemakkelijk om van zelfverwonding af te geraken, het kan verslavend werken. Op deze pagina lees je er alles over. Probeer op die rotte momenten eens goed te gaan lopen, te dansen op harde muziek of bel een vriendin op. Misschien helpt dat zelfs nog beter om met de pijn om te gaan.

Warme groetjes,